Bayram Tatilinde Trafik Kazalarında Ölü Sayısı 55'e Yükseldi

Bayram Tatilinde Trafik Kazalarında Ölü Sayısı 55'e Yükseldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin geride kalan 7 gününde yaşanan trafik kazalarının acı bilançosunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin geride kalan 7 gününde ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Tatil süresince yaşanan 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin 331 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili dönüşünde trafik yoğunluğunu azaltmak için önlemler alındığını duyurdu.

Bu kapsamda, kamyon, çekici ve tanker gibi araçların 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara ve İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceği bildirildi.

Trafik kısıtlamalarıyla birlikte, tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli araçların istisnai durumlar haricinde seyirlerine izin verileceği vurgulandı. Özellikle yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdaların taşınması konusunda özen gösterileceği belirtildi.

Denetimler Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, sürücülere dikkat çağrısında bulunarak, aşırı hız yapmamaları ve araçlarında emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, bu sayede kazaların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Bayram tatilinin son günlerinde de trafik denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, 664 trafik kazasının meydana geldiği 12 Nisan 2024 Cuma günü 349.174 aracın denetlendiğini açıkladı.

Yerlikaya, toplamda 4.370 trafik kazasında 55 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 7.331 kişinin yaralandığını üzüntüyle belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.