Cübbeli Ahmet: "Yeniden Refah ve Saadet'e Oy Vermek Caiz Değil"

Cübbeli Ahmet: "Yeniden Refah ve Saadet'e Oy Vermek Caiz Değil"
İsmailağa Cemaati'nden kovulan ve sık sık gündeme gelen Cübbeli Ahmet, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu.

Cübbeli Ahmet, son günlerde İsmailağa Cemaati ile yaşadığı ayrılık ve gerginlikle gündeme gelmişken, yeni bir çıkışla yeniden dikkatleri üzerine çekti. Ahmet Mahmut Ünlü, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi yapmış olduğu bir paylaşımda, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia etti.

Konuya ilişkin yaptığı video paylaşımında Cübbeli Ahmet, "Ülkeyi bunlara mı teslim edelim?" diyerek sözlerine başladı. Ahmet, dinî açıdan konuştuğunu belirterek, "Ehveni şerin tercih olunması vaciptir" ifadesiyle seçimde tercih yapmanın zorunlu olduğunu vurguladı.

Cübbeli, özellikle İstanbul ve Ankara gibi kesin kazanamayacakları yerlerde, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi gibi Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını savundu. Bu partilere oy verenleri günahkar ve mesul olarak nitelendirerek şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda Cumhur İttifakı'nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir. Bunlar mesuldür. Günahkar olur ve azaba gider. Sana ne bu işlerden diyemezsin. Ben adama vacibini, günahını anlatmak zorundayım."