Bakan Işıkhan SGK'ya En Borçlu 5 Belediyenin CHP'ye Ait Olduğunu Açıkladı

Bakan Işıkhan SGK'ya En Borçlu 5 Belediyenin CHP'ye Ait Olduğunu Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en yüksek borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en yüksek borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu vurgulayarak özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en çok borcu olan belediye olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en yüksek borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu belirten Bakan Işıkhan, özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, şirketleriyle birlikte SGK'ya en borçlu belediye olduğunu ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borçlarını dahi ödeyemediğine dikkat çeken Bakan, 5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün 4,5 milyar TL'ye yükseldiğini belirtti. Bu durumun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda prim borcunun 20 kat arttığını gösterdiğini vurgulayan Bakan Işıkhan, belediyenin iflasın eşiğine geldiğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken işçilerinin sigorta prim borçlarına dikkat çekti. Yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyelerin de benzer durumda olduğunu belirtti. Bu borçların ciddi bir sorun oluşturduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, "Al birini vur ötekine" ifadesiyle durumu özetledi.