Cumhurbaşkanlığı Akaryakıt Fiyatları Hakkındaki İddiaları Yalanladı

Cumhurbaşkanlığı Akaryakıt Fiyatları Hakkındaki İddiaları Yalanladı
Türkiye genelinde sosyal medyada yayılan ve akaryakıt fiyatlarının seçimler sonrası üç haneli rakamlara ulaşacağına dair iddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından net bir dille yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve kamuoyunda endişe yaratan akaryakıt fiyatlarının seçimlerin ardından üç haneli rakamlara çıkacağı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı ve fiyatların yıl sonuna kadar üç haneli rakamlara ulaşacağı yönünde bir tahminde bulunmadığı vurgulandı.

yalanladi1.jpg

31 Mart seçimlerinin ardından ortaya atılan ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğuna dair iddialar, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklama ile çürütüldü. DMM, sosyal medya üzerinden yayılan bu tür haberlerin gerçek dışı olduğunu ve akaryakıt sektöründen böyle bir talebin gelmediğini belirtti.

yalanladi2.jpg

DMM tarafından X sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, "Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını üç haneli olacak şekilde yenilemelerini istediği" şeklindeki iddiaların asılsız olduğu teyit edildi. Vatandaşlara ve medya kuruluşlarına, seçim öncesi dönemde ortaya atılan spekülasyonlara itibar etmemeleri yönünde çağrıda bulunuldu.