Emeklilere Yüzde 10 İndirim ve Ek YHT Seferleri Müjdesi

Emeklilere Yüzde 10 İndirim ve Ek YHT Seferleri Müjdesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de yaşayan emeklilere tren seyahatlerinde 2024 Emekliler Yılı kapsamında yüzde 10 indirim uygulanacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında emeklilere yönelik önemli ayrıcalıkların duyurusunu yaptı. Bakan Uraloğlu, bakanlığa ait trenlerde emeklilere seyahatlerinde yüzde 10 indirim sağlanacağını açıkladı. Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca hızlı trenlerde ek seferlerin uygulanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, emeklilerin ikinci yaşamlarında sosyal, kültürel, ve ekonomik açıdan desteklenmesinin önemine vurgu yaparak emeklilerin seyahatlerini daha ekonomik, konforlu ve rahat bir hale getirmek amacıyla yüzde 10 indirim uygulanacağını dile getirdi. Bu indirimin, emeklilerin ulaşım ihtiyaçlarına katkı sağlamanın yanı sıra seyahat etmelerini teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

2024'ün hem "Emekliler Yılı" hem de "Demiryolu Yılı" olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, ülkedeki demiryolu altyapısının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi çabalarını vurguladı. Bu kapsamda, Bayram tatili ve ara tatil sürecinde artan yolcu talebini karşılamak adına ek yüksek hızlı tren seferleri düzenleneceğini söyledi. Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hatlarında sefer sayılarının artırılacağını ve yeni güzergahlar için planlamalar yapıldığını açıkladı.

tatil döneminde anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışı sağlanacağını belirten Uraloğlu, İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi ve diğer trenlerde pulman ve yataklı vagon ilaveleri yapılacağını ifade etti.