Gelir Beyannameleri İçin Son Gün 1 Nisan!

Gelir Beyannameleri İçin Son Gün 1 Nisan!
Geçen yıl elde edilen kira ve ücret gelirlerinin beyanı için süre dolmak üzere. Gelir Vergisi beyannamelerinin son tarihi 1 Nisan Pazartesi günü.

Kira geliri gibi geçen yıl elde edilen gelirlerin beyanı için süre azalıyor. Konut ya da iş yeri kiralarından elde edilen gelirleri beyan etmek isteyen mükellefler için son tarih 1 Nisan Pazartesi günü.

Konut kira geliri yıllık 21 bin lirayı, iş yeri kira geliri ise 150 bin lirayı aşanların beyanname vermeleri gerekiyor. Mülk sahipleri, beyanlarını "hazır beyanname sistemi" üzerinden kolaylıkla yapabilirler.

Başkanlık, bu yıl kiracıları da beyan sürecine dahil etti. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesi'ne giriş yaparak "kira bildirim formu"nu doldurabilecekler. Bu sayede mülk sahipleri ve kiracıların beyanları karşılaştırılabilecek.

Tahakkuk Eden Gelir Vergisi İki Eşit Taksitte Ödenebilecek

Geçen yıl elde edilen ticari, zirai, serbest meslek ve ücret geliri gibi kazançlar için de 1 Nisan'a kadar beyanname doldurulması gerekiyor.

Yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden tahakkuk eden verginin ödemesi için mükelleflere iki eşit taksit imkanı sunuluyor. Ödemeler Dijital Vergi Dairesi, mobil uygulama, anlaşmalı bankalar veya PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ve 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 10. ve 16. taksit ödeme süreleri de 1 Nisan'da sona eriyor.