Hakkari'de polise linç girişimi

Hakkari'de polise linç girişimi

Göstericiler bir işyerine saldırırken, plastik mermi kullanan bir polisin kafasına ise meyve kasasıyla vuruldu.


BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve Hakkari’deki Meskan Dağı’nda yapılan karakol ve kalekolların durdurulması için BDP ve Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından “Katliamlara Sessiz Kalmayalım” yürüyüşü ve basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, BDP İl eş başkanları Mustafa Miraz Çallı ve Mehtap Daşdan Demirel, STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVİL POLİSE SALDIRDILAR

Yürüyüş sonrası dağılan gruplar, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir binanın ikinci katındaki bir işyerine saldırdılar. İşyerine molotof ve taşlarla saldırılırken, şans eseri yangının çıkmadığı işyerindeki müşteriler ise kaçarak canlarını zor kurtardı. Olayların büyümesi sonucu esnaflar kepenk kapatırken, çarşı merkezinde devam eden olaylarda ise plastik mermi sıkan bir sivil polis memuru göstericilerin hedefi oldu. Tek başına kalan sivil polis, arkasından gelen bazı göstericilerin kafasına bir tahta kasa geçirmesi sonucu yere düşerek, daha sonra da hemen yerden kalkarak kaçıp arkadaşlarının yanına sığınması ise İHA kamerasına saniye saniye yansıdı.

Hakkari’de, YDG-H üyeleri ile polis arasındaki olaylar mahalle aralarında halen devam ederken, esnafın bir kısmı ise olaylar nedeniyle kepenk kapattı.