Hasta kurtarma operasyonu

Hasta kurtarma operasyonu

Merkeze bağlı Yukarıyongalı Köyü'nde ikamet eden ve 3 yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşayan 62 yaşındaki 6 çocuk annesi Enes Çamtosun, yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye gidemedi. Enes Çamtosun için 2 gündür giden hastane servisi yolların kapalı olmasından dolayı geri dönmek zorunda kaldı. Hastanın durumunun ağırlaşması üzerine Çamtosun ailesi İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni ve 112 ekiplerini arayarak yardım istedi. Alınan ihbar üzerine merkeze 40 kilometre mesafede bulunan ve kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Yukarıyongalı köyüne 1 kar savurma aracı, 1 kepçe ve 1 adet paletli ambulans yönlendirildi.

Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik yol açma çalışmasının ardından böbrek hastası Enes Çamtosun, yakınlarının sırtında ambulansa getirildi. Burada kontrolü yapılan hasta kadın, ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 2 gündür köy yolunda çalışma yaptıklarını ama tipi fırtınayı aşamadıklarını belirterek, "Diyaliz hastası ihbarı aldık ve İl Özel İdaresi olarak 2 defa mücadele ettik. İş makineleriyle yaptığımız mücadeleye rağmen tipi ve fırtınayı aşamadık. Bugün akşam saatlerinde 2,5 saatlik bir sürede araçlarımızla birlikte 112'nin tam teçhizatlı aracıyla gelip hastamızı aldık" diye konuştu.

Köy Muhtarı Eyüp Omur da, "Dünden beri dayımın hanımı hastadır. Her gün cumartesi günleri diyaliz makinesine bağlanıyordu. Bugüne kadar götüremedik. Salı günü araç gelip yolda mahsur kaldı ve götüremedik. Bugün ekipler geldi ve götürdüler" diye konuştu.