HDP heyeti Kandil yolunda o iddiaları yalanladı

HDP heyeti Kandil yolunda o iddiaları yalanladı

Daha önce uçak ile İstanbul'dan Erbil'e giden Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken'den oluşan HDP heyeti, havanın sisli olması ve uçağın iniş yapamaması nedeniyle Türkiye'ye geri dönmüştü. Buldan resmi Twitter hesabından olayı ise, "İmralı adasından sonra Kandil yolculuğumuza da hava muhalefeti engel oldu. Allah'ım sen bari süreçten yana ol yollarımızı kapatma.." diye duyurmuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE CİZRE KONUŞULACAK

HDP heyeti daha önce gerçekleşmeyen görüşme için bugün Kandil'e gitti. Edinilen bilgiye göre HDP Grup Başkanvekilleri Buldan ve Baluken Kandil'de KCK yetkilileri ile bir araya gelecek. Çözüm sürecinde gelinen nokta ve bundan sonra izlenecek yol haritası konusunda görüş alış verişinde bulunacak. HDP'liler, hem 9 Ocak'ta Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin hem de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile yaptıkları görüşmenin detaylarını KCK Kandil'de KCK yetkilileri ile paylaşacak. Ayrıca Cizre'de 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylar da değerlendirilecek.

KANDİL SONRASI İMRALI

Kandil'de KCK yetkilileri ile görüşüp döndükten sonra HDP heyetinin İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile de bir araya gelmesi bekleniyor. HDP heyetinin ayrıca hükümet ile de görüşmesi bekleniyor.

"BAYIK İSTEMEDİ" İDDİASINA YALANLAMA

HDP'den yapılan açıklamada bugün Yeni Çağ gazetesinde yer alan, HDP heyetinin daha önceki Kandil ziyaretinin, KCK yöneticisi Cemil Bayık'ın ‘hiçbir isteklerinin kabul ettirilememesi nedeniyle gelmeyin şeklindeki mesajı nedeniyle gerçekleştirilemediği' iddiasını da yalanladı. HDP'nin açıklamasında, "HDP Heyeti, bugün bir görüşme gerçekleştirmek üzere Kandil'e gitti. DP Heyetinin geçen hafta sonu hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremediği Kandil ziyaretine dair bugün bir gazetede yer alan ve bazı internet sitelerinde de yayınlanan haber tümüyle gerçek dışıdır" denildi.