İki yıllık cirosunu bir günde kazandı

İki yıllık cirosunu bir günde kazandı
Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine geçen hafta silahlı saldırı düzenlenen haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırıdan sonraki ilk sayısı yayımlandı. Dergi yaklaşık 5 milyon adetle basılarak tarihinin gelir rekorunu kırdı. Bugünkü baskıyla dergi normalde iki yılda kazandığı parayı tek günde kazanmış oldu.

Derginin bugünkü kapağında peygamber efendimizin tasvir edildiği bir karakter yer aldı. Karakter elinde "Ben Charlie'yim" yazılı bir kağıt taşıyor. Derginin isminin altında ise "Her şey affedildi" ifadesi yer alıyor.

Sabah erken saatlerde satışı başlayan dergi için gazete bayilerinde ve çeşitli satış noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Birçok bayide derginin nüshaları tükendi.

Kağıt baskı olarak sadece Fransızca, Türkçe ve İtalyanca basılan dergi 25 ülkede dağıtıldı. Derginin elektronik versiyonunda ise İngilizce, Arapça ve İspanyolca dil seçeneği bulunuyor. Çarşamba günleri piyasaya çıkan ve genelde 60 bin adet basılan derginin bu haftaki sayısı 3 milyon adet basıldı. Ancak dergiye gösterilen yoğun talepten dolayı baskı adedi 5 milyona çıkarıldı. Her hafta 8 sayfa basılan dergi bu sayısında 16 sayfa çıktı.

CİRODA TARİHİ REKOR


Ortalama 7 liradan satılan ve beş milyon baskı yapan dergi yaklaşık 35 milyon lira kazanç elde etti. 35 milyonluk gelir, derginin yaklaşık iki yıl boyunca yaptığı satışlardan elde ettiği gelire denk geliyor. Saldırıdan önce derginin haftalık satışından elde edilen gelirin yaklaşık 350 bin lira olduğu tahmin ediliyor.

Charlie Hebdo ekibi, 7 Ocak'taki saldırının ardından Fransız Liberation gazetesinin binasına taşınmıştı. Derginin Paris'teki ofisine 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi ölmüştü.