İngiltere polisi 3 genç kızın peşine düştü!

İngiltere polisi 3 genç kızın peşine düştü!

Yaşları 15 ve 16 arasında değişen üç genç kızın IŞİD'a katılmak için Suriye'ye gitmek üzere geçtiğimiz salı günü Londra'daki evlerinden ayrılarak Türkiye'ye gittiklerinden korkuluyor.

Guardian gazetesi, üç genç kızın havaalanında güvenlik kapısından geçtikleri sırada İngiltere Metropolitan Polisi tarafından çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

İngiltere Emniyet Müdürlüğü ise Benthal Green Academisinde öğrenci olduğu bildirilen 15 yaşındaki Shamima Begum, 16 yaşındaki Kadiza Sultana ve kimliği belirlenemeyen 15 yaşındaki genç kızın, akibeti hakkında bilgi toplamaya çalışırken kızlara evlerine zaman kaybetmeden dönmeleri için çağrı yaptı.

Guardian haberinde, Londra'nın güneyinde yaşayan öğrencilerin geçtiğimiz aralık ayında IŞİD'a katılmak üzere Suriye'ye gittiği düşünülen 15 yaşındaki genç bir kızla arkadaş olduğu, detektifler tarafından arkadaşlarının nerede olduğu konusunda sorgulan kızların arkadaşlarıyla buluşmak için Suriye'ye gittikleri endişesi yaşandığı aktarıldı.

Guardian haberinde, 3 genç kızın geçtiğimiz salı günü THY'nİn tarifeli uçağıyla Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan İstanbul'a hareket ettikleri ve Türkiye saatiyle 18.40'da İstanbul'a vardıkları tespit edildiği aktarıldı.

Terörle Mücadele Ekibi Şefi Richard Walton, gazeteye yaptığı açıklamada, genç kızların güvenliğinden ciddi şekilde endişe duyduklarını konu hakkında bilgisi olan herkesin polise başvurması çağrısı yaptı.

Walton, kızlara ulaşmak için Türk medyasıyla birlikte sosyal medyayı da kullandıklarını vurgulayarak Shamima, Kadiza ve arkadaşlarının kendilerini bir an önce duyarak evlerine dönmelerini umut ettiklerini söyledi.