IŞİD militanları şehrin içine kaçıyor

IŞİD militanları şehrin içine kaçıyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, IŞİD militanları hava saldırılarına en az 45 kayıp vermişti.

'İYİ SALDIRILARDI'

Kobani Dış İlişkiler Sorumlusu İdris Nassan, "Hava saldırıları yardımcı oldu. İyi saldırılardı ancak istediğimiz kadar verimli olmadılar. Kobani hala tehlike altında ve tehlikenin sonlanması için bu saldırıların yoğunlaşması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Nassan, "IŞİD militanları hava saldırıları ve YPG'nin pusularına pek çok kayıp verdi. Militanlar daha fazla kayıp vermemek için için şehrin içine çekildi.

14 YENİ HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 14 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

CENTCOM'un açıklamasına göre, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla dokuz saldırı gerçekleştiren ABD ordusu ve koalisyon güçleri, savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanarak örgütün Irak'taki hedeflerine beş saldırı düzenledi.

KOBANİ'DE 6 SALDIRI

Suriye'de, Kobani (Ayn el Arap) kentinin güneyinde ve güneybatısında düzenlenen altı saldırıda örgütün bir silahlı personel taşıyıcısı, dört silahlı aracı ve iki ağır silahı imha edilirken, örgütün bir silahlı aracına da hasar verildi. Rakka'nın kuzeybatısındaki iki saldırıda IŞİD'in ve örgütle bağlantılı savaşçıların eğitim kampına saldırı düzenlenirken Deyru'z Zor'un kuzeybatısındaki saldırıda ise örgütün bir tankı kullanılmaz hale getirildi.

Irak'ta, Felluce'nin doğusundaki saldırıda IŞİD'in bir kontrol noktası ve silahlı aracı imha edildi. Ramadi'nin batısı ve kuzeybatısındaki iki saldırıda örgütün kontrolünde bulunan üç bina yıkıldı, iki binaya hasar verildi, bir kontrol noktası ve iki uçaksavar topçusu imha edildi. Sincar dağlarının kuzeydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı aracı kullanılamaz hale getirildi. Açıklamada Sincar'ın kuzeydoğusundaki hedefe yönelik bir hava saldırısının ise başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

Suriye'deki hava saldırılarına Birleşik Arap Emirlikleri, Irak'takilerine ise Birleşik Krallık ve Hollanda destek verdi.

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.