İsviçre'den Perinçek'e destek!

İsviçre'den Perinçek'e destek!

İsviçre Hükümeti’ni AİHM davasında temsil eden Frank Schürmann’la dava sonrası bir röportaj gerçekleştirdi. Schürmann, “Ceza hukukuna göre yaptırıma tabi tutulması hiç şüphesiz ifade özgürlüğüne müdahale oluşturuyor.”

“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği gerekçesiyle İsviçre’de mahkum olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, bu ülkeye karşı 2008 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru üzerine açılan davanın temyiz duruşması kısa süre önce yapıldı.

İsviçre’nin Tagesanzeiger gazetesi, İsviçre Hükümeti’ni AİHM davasında temsil eden Frank Schürmann’la dava sonrası bir röportaj gerçekleştirdi. İsviçre Adalet Bakanlığı’na bağlı olan Schürmann, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Uzmanı.

Schürmann röportajda şöyle dedi: “Perinçek esas olarak nesnel bir konuşma yaptı. Tarihsel ve siyasi konuşmalar yaptığı yönündeki önceki izlenimleri tekrar desteklemeye çalıştığı belliydi. Bence temel olarak meşru düşünceler dile getirdi. Ceza hukukuna göre yaptırıma tabi tutulması hiç şüphesiz ifade özgürlüğüne müdahale oluşturuyor.”

Schürmann, AİHM’nin Perinçek lehine kararının İsviçre’nin söz konusu yasası için olası etkilerini de anlattı.