Kahramanmaraş'ta Sedat Peker izdihamı

Kahramanmaraş'ta Sedat Peker izdihamı

Emekli avukat Adil Özdoğan’ın mezarını ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Sedat Peker’in karşılanması sırasında izdiham yaşandı.

Özel jetle Kahramanmaraş Havaalanına gelen Sedat Peker, VIP çıkışında kendisine gösterilen ilgi karşısında memnuniyetini dile getirdi. Davul zurna eşliğinde ve tekbirlerle yaklaşık bin 500 kişi tarafından karşılanan Sedat Peker, “Kahramanmaraş’a Adil ağabeyim için geldim. Bugün tüm kardeşlerimle sohbet edeceğim” dedi. Havaalanında yapılan karşılama töreni sonrası Sedat Peker, cezaevi döneminde kendisinin avukatlığını yapan Adil Özdoğan’ın mezarını ziyaret etmek için Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine gitti.

Sedat Peker'den olay röportaj

Yüksel Mutlu:Bir partinin üst yönetimi tarafından ziyaretlerinize katılım olmaması için ısrarla ve ısrarla büyük çabalar sarf ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak diğer taraftan da sizi seven dostlarınız gerek Kahramanmaraş Havalimanı'nda gerek Kıbrıs Ercan Havalimanı'nda çoşkulu bir karşılama yapacaklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu çelişkili durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sedat Peker: Sayın Mutlu ben kendimi bildiğimden beri sadece şuna inanırım. Bu dünyada sevgiden daha fazla yaptırımı olan hiç bir şey yoktur. Bir insan ancak sevdikleri için ve inandığı sevdiği kutsal değerler için hayatından servetinden yaşamından her şeyden vazgeçebilir. Bildiğiniz üzere biz herhangi bir parti değiliz ya da herhangi bir yapı değiliz. Sadece Türk-İslam davasına inanmış olan kendisine bu kutsal inancı belirlemiş olan arkadaş topluluğuz. Ama cezaevinde yatarken yazdıkları mektuplarla kendileri ile tanıştığım ama bire bir geçmişte yüzyüze tanıştığım arkadaşlarımızdan oluşan bir dostlar topluluğuyuz. Bu arkadaşlarımız sosyal medyada gideceğim yeri öğrendikten sonra sağolsunlar buşundukları yerlerden ziyaretlere geliyorlar. Siz biraz önce demiştiniz ki bunu engellemek için, katılımı engellemek için gayret içerisinde olanlar var. Ancak ben rahatlıkla şunu söyleyebilirim ben cezaevindeyken bana ama Kahramanmaraş'tan ama Kıbrıs'tan mektup yazanların sadece 10'da 1'i oraya gelirse bu gayret içerisinde olan insanların samimiyetimle söylerim çok mahçup olduğunu göreceksiniz. Tekrar etmek gerekirse ben arkadaşlarımızın oraya gelme konusundaki gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hem Maraş'taki arkadaşlarımıza dostlarıma hem de Kıbrıs'taki arkadaşlarımıza dostlarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim.