Kan donduran katliamın kurbanları toprağa verildi

Kan donduran katliamın kurbanları toprağa verildi

Suriyeli hamile kadın Emani el-Rahmun (20) ile 10 aylık erkek bebeği Halaf el-Rahmun'un cenazeleri, dün akşam saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü sınır kapısı karşısındaki Babül Hava kapısından Suriye'ye götürüldü. Cenazeleri teslim alan el-Rahmun'un babası Muhammed Abdülhadi Ali el-Rahmun, "Türkiye hükümetinden, bu iğrenç suçu işleyenleri en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz." dedi. Bitkin olduğu gözlenen baba el-Rahmun, Türk yetkililere suçluları kısa sürede bulup tutukladığı için müteşekkir olduğunu söyledi.

El-Rahmun, "Bu işe bulaşan suçluların yaptıkları, Türk halkını hiçbir şekilde temsil etmiyor. Türk halkı bizim kardeş, Müslüman ve dost halkımızdır. Biz böyle düşüyoruz ve böyle de düşünmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Babül Hava sınırı kapısından, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinin Cibale köyüne ambulansla götürülen cenazelere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekipleri de eşlik etti. İHH Suriye çalışmaları sorumlusu Erhan Yemelek, "Ailenin talebi üzerine kendilerine yardımcı oluyoruz. Türk yetkilileri cenazeyi Suriye'de bize teslim etti. Biz de kendi sivil savunma ekibimizle köylerine götürdük." dedi. 

CİBALE KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Cenaze törenine katılan acılı bir akraba, "Sakarya'da işlenen bu vahşet ne Türk halkını ile ne de Tük hükümetini temsil eder. Tek isteğimiz bu suçluların misliyle cezalandırılması." ifadesini kullandı. Öldüren anne ve bebek, namazın ardından dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Suriyeli hamile kadın, 10 aylık bebeği ile Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde ormanlık bir arazide ölü bulunmuştu.

EŞİ BOŞANMA KARARI ALDI

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde hunharca öldürülen Suriyeli 9 aylık hamile Emani El-Rahmun (20) ile 10 aylık oğlu Halaf El-Rahmun'un dün cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bize ne oldu ki, biz vicdanımıza ve merhametimize sığınan bebeğin katili olduk" derken gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan Sakarya'daki vahşi cinayetlerin sorumlusu Cemal Bay ile Birol Karacal tutuklandı. Evli, bir çocuk babası Karacal'ın eşi ve babası Hürriyet'e konuştu.

Adapazarı şehir merkezindeki Orhan Camisi'nde dün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi kadın örgütleri temsilcileri 'Mesele Suriyeli olmak değil, kadın olmak' yazılı pankart taşıdı. Cenazede açılan pankartlarda 'Müminler ancak kardeştir', 'Irkçılık haramdır', 'Sakarya Suriyelilerin vatanıdır, Anadolu mazlumların yurdudur' yazılı pankartlar açıldı. Kalabalıktan 'İdam' sesleri yükseldi. Görmez önce anne, sonra ise bebeği için cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından anne ve oğlunun tabutları tekbirler eşliğinde ambulansa taşındı. Uçakla Hatay'a götürülecek olan cenazeler, Suriye'nin İdlib şehrinde toprağa verilecek.