Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna kim geçecek?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna kim geçecek?

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Çatı Aday" önerisi kapsamında Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Köşk adayı olarak belirleyen CHP'de sular durulmuyor.

CHP'DE SULAR DURULMUYOR

Daha popüler bir ismi aday göstermesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıklaması herkesi şaşırtmıştı. Parti içerisinden bazı isimler İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktıklarını belirterek kendi adaylarını çıkarma kararı almıştı. Alternatif aday olarak Emine Ülker Tarhan'ın ismi gündeme gelirken, yeterli imza sayısına ulaşılamaması üzerine bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NU GÖNDERECEKLER

Seçim sürecinde parti kulislerinin nabzını tutan Haberler.com, İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan isimlerin arkalarına alacakları rüzgarla Köşk seçimlerinde alınacak ağır bir yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlık koltuğundan indireceği bilgisine ulaştı. İhsanoğlu'nun adaylığı için imza vermeyen Deniz Baykal, Arif Bulut, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Gökhan Günaydın, Metin Lütfü Baydar, İlhan Cihaner, Adnan Keskin, Süheyl Batum, Ali Haydar Öner, Oktay Ekşi, Nur Serter, Birgül Ayman Güler, Güldal Mumcu, Şevki Kulkuloğlu, İsa Gök, Hüseyin Aygün, Dilek Akagün Yılmaz, Aylin Nazlı Aka ve Ümit Özgümüş gibi isimlerin Muharrem İnce isminde karar kıldığı ve Köşk seçimleri sonrası harekete geçeceği konuşuluyor.

YALOVA ZAFERİ İNCE'YE YARADI

Muharrem İnce'nin CHP'nin başına geçeceği iddiaları ilk kez dillendirilmiş bir olay değil. Yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçlar sonrası özellikle Deniz Baykal'ın İnce'yi partinin başında görmek istediği iddiaları sık sık gündeme gelmişti. İnce'nin kendi seçim bölgesi olan Yalova'da Vefa Salman için yürüttüğü çalışmalar ve kazandığı zafer CHP seçmeni tarafından da takdir edilmişti.