Kılıçdaroğlu Süryani Ortodoks kiliselerini ziyaret etti

Kılıçdaroğlu Süryani Ortodoks kiliselerini ziyaret etti

Kemal Kılıçdaroğlu, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy toplamak için Almanya'nın Köln şehrine gitti.

Kılıçdaroğlu, Alman Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ile Antakya Rum Ortodoks ve Kadim Süryani Ortodoks kiliselerini ziyaret etti.

"BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ"


Antakya Rum Ortodoks Kilisesi'ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında şunları şöyledi;

"Burada olmaktan mutlu oldum. Farklı düşünebiliriz ama birbirimize saygı duymak zorundayız. Ortadoğu da yaşanan dramı biliyoruz. İnancı farklı diye karşısındakini öldürmeyi reddediyoruz. Her inanca saygı duymalıyız. Türkiye'deki zenginliklerin Almanya'ya da taşınmasından memnun oldum. Huzura ihtiyacımız var. Kavga ve öfkeye değil. Tercihlerimizi huzurdan yana yapmalıyız ve öfke dilini kullananlara yeter artık demeliyiz"

"SÜRYANİLER OLARAK TÜRKİYE'Yİ YÜREKTEN SEVİYORUZ"

Kadim Süryani Ortodoks Kilisesi Heyet Başkanı İbrahim Alıcı, Avrupa'da yaklaşık beş yüz bin Süryani'nin yaşadığını belirterek, "50 yıldır diasporada olsak da bir gözümüz, bir kulağımız, bir ayağımız ve tüm kalbimizle Türkiye'deyiz. Süryaniler olarak güçlü ve barışçıl bir Türkiye arzusundayız. Gavur kelimesinin Türk toplumunun hafızasından silinmesini itiyoruz. Diyaloğun yaşandığı yerde barış ve huzur eksilmez. Farklılığımız bizim zenginliğimizdir. Tüm Süryaniler olarak Türkiye'yi yürekten seviyoruz" şeklinde konuştu.

GÖRÜŞME BASINA KAPALI DEVAM ETTİ

Son olarak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu, Genel Başkan Turgut Öker kapıda karşıladı. Federasyona bağlı ülke dernek başkanları ile inanç ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantı, basın mensuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti.