Klasik tutkunlarından şehir turu

Klasik tutkunlarından şehir turu

Renk renk araçlarıyla konvoy halinde hareket eden sürücüler, ardından üzerinde ilk üretilen Murat 131 resmi bulunan yıldönümü pastalarını kesti. Sürücüler araçlarına olan bağlılıklarını ise şaşırtan cümlelerle anlattı. Bursa’da 1976 tarihinde üretimine başlanılan Murat 131, günümüzde de tutkunları tarafından kullanılmaya devam ediyor. Tofaş İlk Klasik Otomobilciler Derneği (TİKOD) 1977’den 1983 yılına kadar üretilmiş Murat 131’in “Tstop” model kullanıcılarını bir araya getirdi.
ŞEHİR TURU ATTILAR 
Çoğu aracını özel günlerde kullanmayı tercih ederken bazısı için ise günün vazgeçilmezi. Ama hepsinin ortak noktası araçlarına gözü gibi bakmaları. 40’ıncı yıla özel İstanbul’da ritmli korna sesleriyle şehir turu atan TİKOD’luları, çevreden görenler de yalnız bırakmadı, onlarca Murat 131’le fotoğraf çekilmek isteyenler de renkli görüntüler oluşturdu.
“Eşim arabamı kıskanıyordu” 
TİKOD yönetim kurulu üyesi Burhanettin Gedik aracına olan bağını aşk olarak adlandırıyor. Gedik eşinin ilk zamanlar aracını kıskandığını şu sözlerle anlattı: “Benim aracımın adı aşk. Bu araç benim aşık olduğum bir araç. Buradaki bütün arkadaşlarımız bir aşkla bir gönül bağı ile araçlarına bağlı. Arabaya bindiğimiz zaman ister istemez insanın yüzünde bir tebessüm oluyor. Ben eşimle ilk tanıştığım zamanlarda eşim “ya o ya ben “diyordu. Bunu bile söylettiren bir araç. Bu bizim için bir aşk bir sevda. Artık ailemizde alıştı, benimsedi.”