2015 -2016 Sonbahar Kış Modası

Artık yaz sezonunu kapattığımız gerçeğini kabullendiniz değil mi? Cevabınızın istemeyerekte olsa ‘Evet’ olduğunu duyar gibiyim. Eh, durum böyleyken, önümüzdeki 2015-2016 sonbahar/kış moda trendlerine ve renk serüvenine şöyle bir giriş yapmak da pek de saçma olmaz.
 
Elbiseler
 
Bu kış ta her yıl ve her sezon olduğu gibi bir davete veya özel güne katılacaksanız, seçeceğiniz abiyenin rengi mutlaka siyah olmalı! Dolabınızda mutlaka siyah abiye elbiseye yer verin. Kurtarıcınız olacaktır. Defilelerde gördüğüm kadarıyla hâkim renk siyah, yardımcı renk ise 2015 yılının rengi seçilen marsala. Abiyeler çeşitli parlak veya mat aksesuarlar, büyük tokalı kemerler, ön ve arka derin dekolteler ile oldukça hareketli bir tarz yakalamanızı sağlayacak.
En son 2012 kış modasında altın çağını yaşayan baby doll elbise modelleri 2015 2016 sonbahar kış modasına damga vuracak! Bacakları cüretkar biçimde açıkta bırakan baby dollerin tümünde balıkçı yaka detay hakim olacak. Masumluğun ve çekiciliğin mükemmel bir kombinasyonu olan baby doll elbiseler, bu kış tüm gözleri üzerinize çekecek :)Rahat ve şık görünmek isteyen kadınların tercihi olan oversized (geniş kesim) modellerde maskülen etki de sıkça karşımıza çıkacak. Sımsıcak trikolar bizi bekliyor! Yeni sezonda da birbirinden güzel ve özel tasarımlarda triko parçalar hitler arasında olacak.
 
Pançolar
 
Pançolar geri geldi! Hippi kültürünün asi ruhunu yansıtan 70 'li yıllar modasının külterinden olan kilim desenli pançolar,2016 kış modasında şıklığınızı tamamlayacak en önemli aksesuarlardan birisi olacak. Her bedene uyum sağlayabilen, rahatlığın ve sıcaklığın simgesi olan pançolar çeşitli desen, renk ve modellerle vitrinleri süsleyecek.
 
Ceket ve montlar
 
Tüvit kumaştan yapılan saçaklı, kıvrımlı ceket, mont ve kabanlar sevimli  imajınızı güçlendirecek! Tüvit ceket ve montlar, çizmelerle, mini elbise ve eteklerle kombinlenecek. Biraz erkeksi, biraz askeri etki yaratan kruvaze ceketler ve kabanlar bu kışın favorilerinden. Kalın kumaşlarıyla ve sert tavırlarına aldırış etmeden en feminen kıyafetinizle bile giymekten çekinmeyeceğiniz parçalar. Kış ayları kürksüz olmaz. Ama elbette hayvan dostu kürkler! 2016 kış sezonunda sentetik liflerden yapılmış, renkli kürk montlar, yelekler ve mantolar bizlerle olacak. Büyük parçalarda olduğu gibi cep, yaka veya kol ağzı gibi detaylarda da kürkten vazgeçmek mümkün olmayak. Kadifenin asil duruşu, etrafa ışık saçan parıltısı ve insanın içini ısıtan yumuşacık dokusu bu sezonun vazgeçemediği unsurlar arasında yer alacaktır. Kadife parçalar, son sürat kombinlerde yer bulacak.

Hayvan baskılar
 
Yaz, kış fark etmeksizin modada sağlam bir yeri olan leopar desenli elbise, aksesuar ve çantalar bu kış biraz hedef büyüttü! Bir diğer detay ise, hayvan baskılı tüm kıyafetlerde baskı kalitesinin yüksek olması gerçeğe yakın bir görüntü elde edilmesini sağlamış. Genç kızlar sokak modasında, çalışan kadınlar ofis modasında leopar desenli kaban ve pardesüleri tercih edecek gibi görünüyor. Hayvan baskılı kışlıklar ya kontras renklerdeki ya da aynı desendeki çizme ve çantalarla kombinlenecek. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gizem ANSIN Arşivi