M. Serdar OMEROGULLARI

M. Serdar OMEROGULLARI

Bursa için daha fazla lobicilik lazım

Osmanlı'nın çıkış noktası, otomotiv ve tekstilin kalbi, zeytinin başkenti, şeftalinin vatanı, Karagöz ile Hacivat'ın evi, kayağın merkezi, kaplıcaların ev sahibi say say bitmiyor. Bereketli topraklar vesselam. Bu topraklar bugün üç milyona dayanmış nüfusu ve gelişmiş sanayisi ile pek çok kişiyi cezbetmeye devam ediyor. Bursa büyüyor ve büyümeye de devam edecek.

İstanbul – İzmir körfez köprüsü projesinin bu yılın sonu itibariyle tamamlanmasıyla önümüzdeki on yılda Bursa nüfusunun 5 milyona ulaşması öngörülüyor. Yani neredeyse bugünkü Ankara ile nüfus açısından eşit bir Bursa. Bu şu anlama geliyor. Bursa'nın birden fazla kent merkezi oluşmaya başlayacak, mevcut konut sayısı yetersiz kalacak ve yenilerinin yapılması gerekecek. AVM sayısının artması, hastane, okul, otel, restoran, mesire yeri, otopark, kent meydanı ve belki de en önemlisi kent içi ulaşımda alternatif yollarla birlikte yeni toplu taşıma olanaklarının çoğalması gerekecek. Bugün bile tartışılan mevcut sanayi bölgelerinin başka lokasyonlara nakledilmesi belki de kaçınılmaz hale gelecek.

Tüm bunları bugünden öngörebiliyorsak planlamasını da yapabiliriz demektir. Başta büyükşehir olmak üzere merkez ilçe belediyeleri canla başla büyüyen Bursa’nın alt ve üst yapısını geleceğe hazırlamaya gayret ediyorlar. Katma değer üretme açısından Türkiye’nin başta gelen 3 şehrinden biri olan Bursa halkının devletten beklentisi ise Bursa’ya daha fazla destek olunmasıdır. Son yıllarda Faruk Çelik, Bülent Arınç, Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala gibi önemli 4 isim ile mecliste temsil edilen Bursa’nın kendini geliştirebilmesi için yani devletten daha fazla destek alabilmesi için kentin kanaat liderlerinin daha fazla lobicilik faaliyetlerinde bulunması gerekiyor gibi görünüyor.

Halk arasında meşhur bir söz vardır “ağlamayana meme yok” diye. İşte tam da bu hesap kentimizin yönetiminde söz sahibi liderlerimizin Bursa’nın menfaatleri için daha talepkar ve ısrarcı davranması gerekiyor. Bu şehre ne ekerseniz iki misli olarak size geri verir. Bursa güzel şehir. Maneviyatı güçlü, coğrafyası renkli, lokasyonu avantajlı, kaynakları zengin bir şehir. El ele verip bu şehre ve bu şehirde yaşayan insanlara hak ettiklerini verelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Serdar OMEROGULLARI Arşivi