M. Serdar OMEROGULLARI

M. Serdar OMEROGULLARI

“İş”te halkla ilişkiler

Geçtiğimiz hafta Tophane Rotary Kulübü, Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) ile birlikte önemli bir etkinliğe imza attı. Açıkçası son yıllarda düzenlediğim ya da iştirak ettiğim etkinlikler arasında en interaktif ve en keyifli olanlarından birisi olduğunu belirtmek isterim. Gelemeyenler çok şey kaçırdı.

Kulüp Başkanı Yalçın Aras’ın her zamanki titizliği, BHİD’in destekleri ve tabi ki kulüp yönetim kurulunun da katkılarıyla dört dörtlük bir organizasyon hazırlanmıştı. Katılım beklenenin de üzerindeydi. Konuşmacılarının doğru seçilmiş olması kuşkusuz etkinliğe olan ilgiyi arttırmıştı. Bursa’daki bütün Rotary kulüplerinden, SİAD’lardan, çeşitli STK’lardan ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nden üyeler salonu doldurarak, etkinliğin ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne serdiler.

İki oturumdan oluşan etkinliğin birinci bölümünde BUSİAD Başkanı Günal Baylan, TUGİAD Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Onur, Gazeteci Nedim Atilla ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği adına ben yer aldım. STK’ların gözünden halkla ilişkileri konuştuk, anlattık. Konuşmaların ardından salondan sorular alındı. İlgi o kadar yoğundu ki programın süresini bir miktar aşmak ve nihayetinde de programın bizden sonra gelen bölümünü geciktirmemek için oturumu sonlandırmak zorunda kaldık.

İkinci bölüm de ise iletişim sektörünün sevilen hocası Prof.Dr.Haluk Gürgen ile Bursa iş dünyasının yakından tanıdığı sanayici Vehbi Varlık vardı. İlgi bu bölümde de devam etti. Pek çok etkinlikte şahit olduğumuzun aksine insanlar bu bölümde de salondaki yoğunluğu korumaya devam etti. Sorular havada uçuşuyor, konuşmacılar herbirini özenle cevaplandırıyordu. Öyle ki bırakılsa saatlerde sürecek bir sohbet ortamı meydana geldi. Ama programın sonunda en az bu etkinlik kadar önemli olan bir final vardı ve bu yüzden de oturum, moderatör Güzin Abraş tarafından “lütfen son bir soru, başka alamayacağız” sözleriyle bitirildi.

Programda CHP Bursa Milletvekili Dr.Ceyhun İrgil, CHP Bursa Geçmiş Dönem Milletvekili ve eski bakanlardan Turhan Tayan ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in sembolik olmaktan öte programın sonuna kadar salonda kalmaları da dikkatlerden kaçmadı.

Finalde Yalçın Aras’ın projesi olan “Barışa Mektuplar” kitabının lansmanı yapıldı. Toplumun farklı katmanlarından 102 kişinin, mesleğinin barış ile olan ilgisini kaleme aldığı bir eser. Dünyanın en fazla ihtiyaç duyuğu bugünler için yerinde bir çalışma olmuş. Başta Yalçın Aras olmak üzere Yazıevi’nden Elif Sezgin ve katkısı olan herkesin emeğine sağlık.

Velhasıl iletişim sektörü adına güzel, iş dünyası ve STK’lar için ise yararlı bir gündü.

Devamı dileği ile esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Serdar OMEROGULLARI Arşivi