UMUDUN IŞIĞI

Gündemin her an değiştiği, olayların hafızalarımızdan çok çabuk gittiği, üzüntülerimizin bile ardından hemen yenisi geldiği için çok uzun süremediği bir coğrafyada yaşıyoruz. Ne olacak bu ülkenin hali söylemleriyle yaşamaya alışanlardanız. Her zaman bekleyecek bir süreç, daha kötü günlerin yaşanacağı senaryoları hayatımızda. Tüm bunlarla baş etmeye alışkın yoğruluyor Allahtan mayamız. Konuşmayı çok sevip, değişim için hiç çaba sarf etmeyenler her daim etrafımızda. Yıllardır o kadar çok bulundum ki o kötü bu felaket, batıyoruz bitiyoruz sohbetlerinde, kulaklarımın bunları duymaya mecali yok artık. Sadece biz değil dünya zor zamanlardan geçiyor ama dünyanın kolay zamanı oldu mu derseniz hiç sanmıyorum. Ne atom bombaları, ne savaşlar, ne felaketler gördü bu dünya ama her toplum kendi dönemini en kötüsü, acılarını ise en yaşanmamışı sandı hep.

Her birimizin bu dünyada bulunuş amacını gerçekleştireceği hayatta, umudu ışık tutmak gerek yolumuza. Yarın ne olacağını bildiğimizi sansak da, felaketlerin de mucizelerin de gelmesi bir an. Endişe mi evet hepimizde var; kaygı, umutsuzluk, acı, çaresizlik daha nice duygular hepimizde aynı ama bu dünyaya dokunabilmek için en kötü günde bile iyiyi hayal etmek lazım değil mi?

Ben kendi adıma söyleyebilirim ki bu dünyanın acılarını kimi zaman yüreğimi fazlasıyla yoran hassasiyetle yaşıyor, ama üzüldüm demekle kalmayıp dokunabildiğim yaraları sarmaya çalışıyorum. Kriz söylentilerine kulaklarımı kapamayı, ah vah sohbetlerinden uzak durmayı seçiyorum. Daha çok okuyup, daha çok öğrenerek korkularımdan sıyrılmaya çabalıyorum. O seçim geçsin, bu bayram gelsin, yeni yıla az kaldı periyodlarından uzak hiçbir günü beklemeden çalışıyorum, tedbir mi tabiiki alıyorum kendimce ama bahanelerim yok çalışmayı asmak, yatırımlarımı durdurmak için. İşlerin kötü gitmesi de dahil her deneyimi kıymetli görüyor, başıma gelecek her zorluğun beni güçlendireceğini biliyorum çünkü yenilgilerin, dibe vuruşların ardından gelen başarı hikayelerini çokça okudum. Ayrıca “Yaradan yüreğinde iyilik olan, çabalayan ve akışa teslim olan kullarına yardım eder” diyen kalbimin sesine kulak veriyorum hep. Ve her sabah başımın ucundaki şu cümleyi okuyarak başlıyorum güne;

“ Ne durumda olursan ol yapabileceğinin en iyisini yapmak için buradasın Sinem, durmak için bahanen yok! “

04 Mart 2019

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem UGURGUN Arşivi