Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

Mom Jean vs. Boyfriend Jean

Herkese merhabalar ,

Bu hafta konuyu sizler belirlediniz ve Mom Jean ile Boyfriend Jean arasındaki farkları sordunuz.

Hemen konuya giriyorum.

Bütün kotların anası adından da anlaşılacağı üzere mom jeanler. Diğer modeller hep bu kesim üzerinden yeniden şekil almış ve çeşitlendirilmiştir.

Mom jeanlerin beli oldukça yüksektir. Kesimi bol gibi görünse de kalçaya oturan bir yapısı vardır. Kalçadan sonra biraz daha bollaşan fakat yine paça genişliği açısından daha dar bir modeldir. İlk modellerin çıkışı genelde açık renk ve gök mavisidir. Bu orijinal renkler günümüze biraz revize edilerek gelmiş ve koyu lacivert , gri , siyah renklerde de satışa sunulmaktadır. Paça boyu ise bileklerinizden bir tık üstte olmalıdır.

Google görselleri çok yanıltıcı olabiliyor. Mom Jean yazdığınızda diğer bir çok kot modeli yine görsellerde yer alıyor. Boyfriend Jean dendiğinde kesinlikle beli düşük olmalı. Yüksek bel boyfriend diye bir şey yok. Kesimi de oldukça bol olmalıdır. Sanki gerçekten o gün erkek arkadaşınızın kotunu giymiş gibi yani. Kısa boylu ve balık etli olarak tabir ettiğimiz kadınlara asla önerilmez. Genelde modeller hep yırtıktır. Paça boyu yine bilekten 1-1,5 tık yukarıdadır. Kadınlar bu kotu biraz daha klasik şık kullanmak isterlerse bir stiletto , beyaz koton bir gömlek ve blazer bir ceket ile kombinleyebilirler. Bu en klasik yöntemdir.

Bu iki Jean modeli arasında kalan bir model daha var. Onu da ayırt edebilmeniz adına burada biraz anlatmakta fayda var. Straight Cropped Jeans ; bu Jean ne yüksek ne de düşük beldir. İkisinin tam ortasıdır yani. Belinden itibaren daha boru gelerek devam eder. Kalçasının ne mom Jean kadar oturması beklenir ne de boyfriend kadar bol durması. Daha boru inen paça boyu her ikisine göre biraz daha uzundur.

Umarım bu yazım biraz daha eğitici ve farkları ayırt edici olmuştur. Keyif almanız dileği ile..

Instagram : @belde_erguzel

E-mail: belde.erguzel@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi