Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

PSİKOLOJİK MODA

Selamlar , Saygılar :)

Sosyal medyanın etkisi ile yeni tip moda'lar hayatımıza dahil oldu. Sadece fiziksel olarak giyebilir ve elle tutulabilir modadan bahsetmiyorum. Sosyoloji bakımından ele alınması gereken davranışsal moda akımları da söz konusudur. Bu hafta biraz bunları ele almak ve sohbet eder gibi konuşmak istedim. 

Öncelikle herkes artık her konuda bilir kişi gibi davranıyor. Sonra da karşısındaki bu doğru sandığı doğrulara uymayınca ayıplama evresi geliyor. Örneğin takip ettiği bir blogger/influencer bir paylaşımda bulundu. Hemen topa tutuluyor. Aaa bilmem ne bey kadın haklarına saygısızlık ettiniz , aaaa bilmem ne hanım siz her şeyden önce bir annesiniz , aaaa sexist yaklaştınız aaa yan yattınız çamura battınız.. Sanırsınız ki kıyamet koptu. Alt tarafı bir paylaşım. Biri diğerinden gazı alıp devam ediyor eleştiriye.. Bırakın orası insanların özel sayfaları , kendi fikirleri , hür iradeleri.

Diyelim bir hayvan öldürüldü. 1 hafta boyunca 15sn.lik hikayelerde gördük herkes çok üzüldü. Mahvoldu.Kimileri içten gelerek gerçekten paylaştı ama bazılarınız çok üzgünüm yolda 1 kap su bile vermemiştir hayatında herhangi bir canlıya. 

Kadına şiddet. Terörden sonra bence ülkenin en en en ciddi sorunu. Bir ünlü ya da bir yazar , duyarlı bir paylaşım yapıyor. Bir bakmışsın herkes paylaşmış. Bir süre yine Bir cani tarafından öldürülen bu kadına üzüldük. Eee ama yine bitti, unutuldu.

Bir proje onaylanıyor. Hektar hektar alana dikili ağaçlar kesiliyor. Oooo kazanlar kalktı. Fazıl Say konser verdi.. Tamam her şey iyi güzel. Ne oldu o konu sahi ? Dimi şuan bu soruyu gerçekten sordun.

İşte ben buna sürdürelebilir sürü psikolojisine bağlı geçici duyar modası demek istiyorum. 

Siz siz olun  , klavyeniz başında yine siz olun!

Herkese sağlıklı günler.

Belde E. Adamcıl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi