Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

Tatil valizi nasıl hazırlanır?

Son 1 haftadır aklınızda yaz tatili fikirleri hareketlenmeye başlamıştır gibi hissediyorum. Güneş iyiden iyiye kendini göstermeye başladığı şu günlerde , en iyi tatil bavulu nasıl yapılır biraz bunlardan bahsedelim . Çünkü tatil valizi hazırlamak gerçekten matematik problemi çözmek gibi kabul ediyorum.

İlk etapta kaç gün kalacağınız önemli , mesela 3 gece 4 gün için önceden planlanmış olan 5 adet kombin öneriyorum. Her gün için 1 adet yeterli fakat olur da ruh haliniz değişir , üzerinize bir şey dökersiniz ya da o geceki planlar değişir bilemezsiniz.. kendinizi garantiye alın.

Yazın özellikle ‘’deniz,kum,güneş’’ tatilinde zaten günün çok büyük kısmı plajda geçiyor. O yüzden erkekler için şort mayo , kadınlar için bikini ve pareo gibi temel parçalar öncelikleriniz arasında olmalı. Diğer yardımcı şeyler ise güneş kremleriniz ve kadınlar için makyaj çantanız. Makyaj çantanızı minimal tutmanızı öneririm. Zaten ilk günün sonunda güneşten yanan o pembiş yanaklarınız allık ihtiyacınızı kapatacak. Plaj terliğiniz haricinde 2 adet ayakkabı yeter . Biri rahat ve spor diğeri ise şık bir akşam yemeği için daha klasik olabilir. Bu arada kalın plaj havlusu yerine peştamal tercih edin.

Her şey planlandıysa artık bavula yerleştirme zamanı. Bu konuda birkaç yöntem ve yazılar var. En alta ayakkabı , makyaj çantası vb. şeyleri dizmek ve akabinde daha önce katlanıp kombin kombin ayrılmış kıyafetleri yerleşmek gibi.. Bu açıkçası benim pek kullandığım bir yöntem değil. Bir diğer yöntem ise kıyafetleri rulo halinde yerleştirmek. Bu da benim pek tercih ettiğim bir yöntem değil ama ilk seçeneğe göre daha mantıklı bir yol.

Peki ben ne yapıyorum ? Açıkçası en çok kullandığım yöntem kıyafetleri katlamadan kağıt ya da çarşaf gibi bavula üst üste sermek ve boşta kalan 4 köşeyi diğer eşyalarla doldurmak. Sonuçta o bavulu çekerken ağırlığın eşit dağılmış olması önemli. Kağıt gibi de üst üste dizdiğimde hacimsel olarak kapak bölümü için çok ciddi yer kaldığını göreceksiniz.

Herkese şimdiden iyi tatiller , keyifli okumalar J

e-mail: belde.erguzel@gmail.com

instagram: belde_erguzel

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi