Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

EV DEKORASYONU VE TRENDLER

Herkese Merhaba Sevgili Okurlar ,

Bir süredir takip ettiğim bir konu hakkında sizlerle fikirlerimi paylaşmak isterim. Son zamanlarda kendi evimi de dekore ettiğim için ve ev dekorasyonu bilen bilir hiç bir zaman bitmek bilmediği için sürekli sosyal medya farklı uygulamalardan takip ettiğim kanallar oluştu. 

Ev dekorasyonunda olduğu gibi aslında şuan giyim sektörü de paralelde çok fazla benzerlikler göstermekte. Bu sıralar İskandinav doğal şıklık evlerin oturma odalarına ve salon takımlarına oldukça yansımakta. Aynı şekilde giyim sektörüne baktığımızda tonlamalar ve kumaş benzerlikleri kesinlikle dikkat çeken bir konu bizler için. 

Şöyle örneklendireyim mesela 70lerde evin salonunda yeşil , turuncu renkler hakimdi ve özellikle kumaşlar fitilli ya da düz kadife tercih edilirdi. Giyim sektörü o zamanlar hatırlayanlarınız vardır daha çok hippiler renk tercih ederdi, hatta 80lerde de bu böyle devam etti. Bol paça fitilli kadife yüksek bel pantolonlar , hasır yada örgü çantalar , patchwork püsküllü yelekler... 

Günümüze gelindiğinde ise daha doğallık ve sadelik ön planda. Evde oturma gruplarında rahatlık tercih edilirken minimal şık esintiler taşımayı da ihmal etmiyor. Yine aynı paralelde giyim sektörünü inceleyecek olursak hep toprak tonları , pastel renkler söz konusu. Ayrıca bu sene kazakların dokusu hep yumuşacık ve bu rahat yumuşak trikolardan alt üst takımlar yaratılarak evde aradığınız şıklığı ve aynı zamanda rahatlığı, günlük yaşantınızda kıyafetlerinize de taşıma fırsatı sağlıyor.

Her bir bireyin kendi tarzı ve yaşantısı vardır. Kimi insan abartıyı sever , bu kişinin hemen evinde kullandığı aksesuarlara ve günlük hayatta tercih ettiği kombinlere yansıyor. Kombinlerde kullanılan pantolon, etek , kazak , gömlerk haricinde kullanılan yan ürünler yani çanta , kemer , şapka , şal gibi unsurlar ev dekorasyonunda ise zigon , orta sehpa , vazo gibi öğelerdir. Ve eminim bu yazıdan sonra dikkatinizi mutlaka çekecektir. Aslında kıyafet tercihiniz nasılsa, evinizi dekore etme tarzınızda mutlaka benzerlikler taşıyacaktır. Yüzde 30 luk kısım mutlaka kişinin karakterini ve yaşam şekline göre düzenlenecektir ama yüzde 70 bu böyledir. :)

Sağlıklı ve mutlu günler...

                                                                                                                                                                                                                Belde Ergüzel Adamcıl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi