KOÇ DOLUNAYI

KOÇ DOLUNAYI

   1 Ekim gece yarısından sonra  Koç burcunda dolunay gerçekleşiyor, bu dolunay ile değişik konularla karşılaşabiliriz. Ekim ayına bu dolunayla başlamak Ekim'in nasıl heyecanlı bir ay olduğunu bizlere gösterecektir.

Dolunay gerçekleşirken gökyüzünde aynı zamanda Uranüs, Satürn ve Mars ile etkileşimleri bulunacak. Astrolojik olarak Uranüsyen bir dolunay anlamına geliyor. Gökyüzünde Urenüsyen etkiler olduğu zaman ani beklenmedik olayları gündeminize getirir. Koç dolunayın diğer üç gezegen ile etkileşim içinde olunca tahmin bile etmediğiniz konularla karşılaşarak mücadele etmek ve kararlar almak zorunda kalabilirsiniz.

Hepimizi farklı farklı konularda harekete geçiren güçlü bir dolunay başlıyor.

Hangi konuda elimi attıysam kurudu, yaralandım, incindim” diyenler iseniz, yeni başlangıçlar yapmak için hazırlık içine gireceğiniz bir dolunay yaşayabilirsiniz.

Bu başlangıçlar uzun soluklu olacaktır, 21 Aralık itibarı ile kapanışları yapıp yeni bir yaşam başlatabilirsiniz. Başkaları için artık kurban edeceğiniz hayallerinizin olmadığını fark edebilirisiniz.Yanlış kurulmuş ilişkiler, şaibeli işler, güç dengeleri ile ilgili olaylar önemini daha fazla hissettirebilir.

 Hedefler ve büyüme için destekler alacağımız bir dönem. Koç harekete geçme ihtiyacını vurgulayan bir burçtur. Çevremizdekilerin tavsiyeleri, tecrübelerini pek dinlemek istemeyebiliriz. Hatta işimize de karışılmasından da pek hoşlanmayabiliriz.

Sizi anlamadığını ve anlamak istemediğini fark ettiğiniz kişilerden usul usul el çekmek isteyebilirsiniz. Gürültü patırtı çıkarmayın. Buna gerek yok. Çünkü bu yolculukta sizlere birileri bir şeyler öğretmek zorundadır. Siz anlaşılmak için çaba sarf etmeye değmeyecek kişiler olduğunu gördüğünüz için aslında bu düşüncelere girdiniz. Belki de kendinizi çektiğinizde yalnız kalacağınız düşüncesi bile sizi endişelendirebilir. İnsan anlaşılmadığı kişilerle birlikte olmaktansa oluşacak yalnızlığa da katlanacak kadar güçlü de olabilmeli.

İnsanın, karşısına çıkan her bireyden alacağı bir nasibi vardır. Kimi ufkunu açar, kimi düşmanlığı öğretir, kimi yokluğu, kimi sevgiyi öğretir. Demem o ki, karşınıza çıkan her şey, senin “sen” olmana vesile olabilir. Bakış açını ve düşünceni değiştirebilirsen hangi yola girersen gir, zaferle çıkarsın.

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi