DOLUNAY ZAMANI

                                                    DOLUNAY ZAMANI

 

      7 OCAK 02:07 saatinde Yengeç burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Yılın ilk dolunayına gökyüzünde retrolar da eşlik etmesi sebebi ile birlikte eski konular gündeme gelebilir.Dolunay zamanları olayların daha fazla göstererek gün yüzüne çıkmasını sağlar Yengeç burcunda gerçekleşeceği için ev, aile, yuva ,duygu ,eski sözleşmeleri bol bol ilgileneceğiz gibi duruyor. Bir yandan da sosyal yaşam ve ilişkileri de ele alacağız.

      Ev ile ilgili konular gündemde olunca bu ev değiştirme,tadilat olacağı gibi evdeki yaşadığımız kişiler ile de ilgili kararlar almak isteyebiliriz.Bu dolunay oldukça kırılgan hassas olabiliriz, duygularımızı çok fazla ortaya çıkarabilir dolayısı ile dışsal etkilere de çok açık olabiliriz.İçsel değerlendirmelere gidebiliriz Bu değerlendirmeler ile duygusal yakınlaşmalar ve eksik olan şeyleri görebiliriz .Bazılarımız ise  iletişim kurarak bunları anlatmak isteyebiliriz.

    Duygu dünyamız fazla hareketli olduğu için hassas yaralı olduğumuz konular ön plana çıkabilir ve burada yenilenmelere ihtiyaç duyabiliriz. Bizi mutlu hissettiren ilişkileri ve bağları korumak için çaba sarf edebiliriz. Kimin yanında kendimiz güvende hissettiğimiz, mutlu olduğumuzu hatırlayarak geçmişe özlemde duyabiliriz.İlişkilerde ise geçmişe özlem ile birlikte eski partnerlerden haberler gelebilir. lişkilerde yara aldığımız konuların çözümlenmesine destek veren etkiler bulunduğundan geçmişe dair sorunlarımızı şifalandırma şansını da yakalayabiliriz .Duygularımız doğrultusunda karar almak,iç sesimize kulak kabartmak bize iyi gelebilir.

Dolunay etkisi ortalama on güne yayılacağından 11 Ocakta bir karar verme aşamasında olabiliriz. Bu maddi, manevi değer verdiğimiz tüm konular olabilir ve seçim yapabiliriz.12 Ocakta ise hayatımızda sürüncemede kalan olayların artık toparlanması gerekebilir ve net bir şekilde kendimizi bu konuda ifade edebiliriz.

Hem Merkür hem de Mars retro olduğundan ilişkilerde ve maddi konulardaki aksayan durumlar daha fazla  odağımızda..Bu dönem alacağımız kararların yada  netleştirdiğimiz durumların geri dönüşlerini Mart başında alabiliriz.

.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi