ÖZGÜRLÜK ZAMANLARI

                 PLÜTON KOVA BURCUNDA 

     Plüton 23 Mart-11 Haziran arasında Kova burcuna kısa bir geçiş yapacak sonra hayatımız da son düzeltmeleri yapmak için Oğlak burcuna tekrar geri dönecek. 21 Ocak 2024’teyse Kova burcunda 20 yıllık kesintisiz seyahatine başlayacak. Bu kısa süreli seyahatinde aslında önümüzdeki 20 yılın kısa bir fragmanını yaşayabiliriz.

    Plüton astrolojide güç, değişim dönüşüm, yeraltını, eskinin bitişini, depremleri temsil eder. Plüton 2008 yılından beri Oğlak burcundaydı şimdi Kova burcuna geçmesi ile gündem konularımızda değişiklikler meydana gelebilir ancak bunlar ilgili tam değişim, dönüşüm 21 Ocak 2024 itibarı ile başlayacak.

   2008 yılından bu seneye dek yaklaşık 15 yıldır Plüton Oğlak burcunda yer alıyordu. Mantıklı oluşu, hayatın maddi yönü ile ilgilenişi ve gelenekselciliği ile bilinen Oğlak burcunda Plüton’da etkisini bu şekilde gösteriyordu. Son 15 sene içinde yaşanan olaylar; ekonomik kalkınmalar, finansal krizler, kurumsal yapıların güçlenmesi, gelenek ve göreneklerin değer kazanması da Oğlak burcunun özelliklerini vurgulayan Plüton’un  etkisinde yaşanıyordu. Şimdi ise Plüton, Oğlak burcunun tam tersi ilkelere sahip bir burca; Kova’ya geçiş yaptı.

   En son 225 yıl önce; Fransız Devrimi, Amerikan Devriminin yaşandığı  18. yüzyılda Kova burcunda yer alan Plüton bu kez de kendini bilimsel buluşlarla, teknolojik ilerlemelerle, kolektiflerin baskıcı güçlere karşı başkaldırmasıyla ve kurulu düzenlerin bozulmasıyla gösterecek. Öncelikle bu dönem insanlığa faydalı olan bir teknolojik değişim ve dönüşümden bahsedebiliriz. Plüton’un Kova burcundaki bu seyahati ülkelerarası sınırların yeniden düzenlenebileceği bir zamana da işaret edebilir. En önemli konulardan birisi de özgürlük, bağımsızlık ve buna bağlı isyanlar ile karşılaşabiliriz. Gezegenlerin ilk burç geçişleri ve burç değiştirmeden önceki dönemli genellikle krizlidir. Örneğin, Oğlak burcuna girdiğinde küresel bir ekonomik kriz başlamıştı. Şimdiyse Kova burcuna geçişiyle teknolojik krizler ve toplumumuzda neyin artık işlemediğini ortaya çıkaracaktır.

    Özgürlük ve eşitliliğin tüm dünyada yankılanacağı bir döneme giriyoruz. Teknolojik olarak ta bir devriminin eşiğinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Kripto ya da dijital paralar sistemde aradıkları yeri rahatça bulabilecek, gelecek onların dönemi olarak karşımıza çıkabilir. Birçok ülkede, iktidara, yönetime protestolar, isyanlar ve ayaklanmalar olabilir Gücün el değiştirmesine tanık olacağız. Karanlık gücü elinde bulundurarak, toplumlara gruplara manipülasyon yapanların deşifresine tanıklık edebiliriz.

    Bunların karşısında durarak haklarını arayacak, sivil toplum örgütleri çoğalacak. Ancak bu hiç de kolay olmayabilir ve çok sancılı olan süreçlerden geçebiliriz. Yer altı kaynakları ve madenlerle ilgili çok fazla başlık gündeme gelebilir. Plüton, gezegenlerin içinde en ağır hareket edenidir. Bu yüzden etkilerini hızla hissetmeyiz

             

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi