Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

CORONAVİRÜS SONRASI MODA HANGİ YÖNDE EVRİLECEK ?

Herkese Yeniden Merhaba  ,

Yeni normalleşme sürecine ayak uydurmaya çalıştığımız ilk günden sizlere seslenmek istedim.

Klasik Covid-19 şöyle geçti , bayram böyle bitti diye başlayan cümlelerle sizleri daha fazla sıkmayacağım çünkü buna gerçekten ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan kesinlikle yeni yazılar ve yeni konular.

Herkes evlerinde bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gardırop detoksu yaptı buna inanıyorum. Fazla bulduğumuz , ihtiyaç duymadığımız ve artık giymediğimiz ne varsa sağa sola ve ihtiyaç sahiplerine verdik. Hem gardırop detoksunu hem de birazdan ufak bahsedeceğimiz minimalist yaşamı daha önce kaleme almıştık. Artık dolaplarımızda daha sade renklere ve daha az eşyaya önem verdiğimizi düşünüyorum. Öyle değil mi ?

Tabii online sayfalardan canımız sıkıldıkça bilinçsizce yaptığımız alışverişler de mutlaka var , yok değil.

Fast fashion dediğimiz erişilebilir markaların çok büyük sekteye uğradığını ve artık bu şekilde devam edileceği için yeni yollar izleyeceği kanaatindeyim. Bu markalar için 2 sezon atlanmış oldu. Yeni normalleşme dönemimde büyük koleksiyonlar yerine kapsül koleksiyonlar ve çok daha doğaya dönüş yaşanacak. Geri dönüşümlü kumaşlara zaten önemli ölçüde giriş yapılmıştı. Daha da hızlandıracaklar ve çok daha önemlisi artık en az 60 derece yıkama sıcaklığına tahammül edecek iplik ve dikiş özellikli giysiler daha fazla tercih edilir olacak. Modeller ve renkler tasarım ve görsellikten biraz uzaklaşacak ve dayanıklılık ile işlevsellik ön plana geçecek.

İkinci el konusunda hala ön yargılarımız var ve bu çok normal am ben bedenim değişmediği için mesela hala lisede almış olduğum marka bir kotu giyebilecek moddayım. Eskiden çok daha dayanıklı ürünler üretiliyordu. İyi bildiğimiz markaların ikinci ellerini eğer ilgi alanınızsa kovalayın derim.

Bir de DIY ( Do It Yoursef) yükselişi söz konusu oldu ve olacak ;

Hepimiz evde ciddi anlamda hobi edindik ve el becerilerimizi geliştirdik. Hatta bir şeyler üretmeye bile başladık. Hırkalar kazaklar tshirtler ..vs. bir çok eşyamızı modifiye ettik. Kimimiz mutfakta kendini kanıtlarken , kimimiz de dekorasyona yöneldik.

Bu virüs ezberlerimizi bozacak ve moda alanında yep yeni bir çağa geçişimizi sağlayacak.

Herkese güzel bir hafta diliyorum. Sağlıkla kalın.

                                                                                                                             Belde Ergüzel Adamcıl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi