İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDECEĞİMİZ AY TUTULMASI

   

         5 Haziran’da Yay burcunda Ay tutulması meydana geliyor. Bu tutulmanın önemi, mayıs ayında ay düğümleri ikizler yay aksına geçmişti ve yaklaşık 18 ay bu burçlarda kalacak olması. Bu aks üzerinde yıllar sonra meydana gelecek ilk tutulma. Vazgeçme, bırakma enerjilerine sahip. Bu, bir dönemi kapatırken, yeni bir dönemin başlangıcının habercisi olabilecek etkilere sahip. Önümüzdeki bir buçuk yıla ait olan konularımızın belirlenmesine etki edecektir.

    Ay tutulmaları çok kuvvetli dolunaylar olduğundan farkındalık yaratan olayları hayatımıza getirme etkileri fazladır. Ay tutulmaları bizleri duygusal ve manevi yönden tetikler. Tutulma etkileri yaklaşık üç ay sürer ancak yoğun etkisi ilk bir aylık süreçtedir. Bu tutulmaya Mars ve Neptün'ün sert açı yapması olaylara biraz daha zorlayıcı ve belirsiz enerjiler katıyor. Değişen koşullara direnç göstermek yerine bakış açımızı esneterek uyum sağlamamız gerektiğini anlatıyor. Hiçbir şeyin aynı kalmadığını iliklerimize kadar hissedebiliriz.


     Tutulma anında Venüs Retrosunun da en zorlayıcı etkilerini bu tutulma ile göreceğiz. Ayrıca Venüs-Neptün-Mars'ın zorlu açılarından dolayı ilişkilerimiz ve duygu durumumuz değişime uğrayabilir. Çözülmesi gereken konularla karşı karşıya kalabiliriz. Özellikle geçmişe dair tamamlanmamış konular çözüm bulmak için sıkça karşımıza çıkacak. Duygular bu dönemde yüksek dozajda yaşanacağından eylemlerimizi kontrol altında tutmak zor olabilir. Pek çok birliktelik sonlanabilir veya sarsılabilir.

     Mars’ın olduğu yerde mantık pek olmadığından anlık davranışlar daha sonra büyük pişmanlıklar yaratabilir. Bu noktada duyguları değil mantığı ön planda tutmak hepimize çok şey kazandıracaktır. İkizler’in ve Yay’ın doğasında dürüstlük önemli bir sınavdır. İlişkilerimize özelikle de kendimize karşı dürüst olmalıyız. Başkalarıyla da dürüst ve net iletişim kurmaya, gerçek fikirlerimizi söylemeye özen göstermeliyiz.

   

    Duygu ve düşüncelerimizi kolayca ifade edebilseydik, enerjileri bedenimizde kalmaz ve hastalıklara dönüşmezdi. Bu tutulma değişken burç olan Yay’da olacağından fikir dünyamızda yeni bakış açıları getirecek yani olaylara farklı düşünce yapısıyla bakmamızı sağlayacaktır. Çok güvendiğimiz kalıpların aslında bizim için uygun olmadığını fark edebiliriz.

    Bu tutulmanın etkisiyle hiçbir şeyi yarım bırakmak istemeyeceğiz. Yapacağımız hamlelerin ileride ne tür sonuçlar doğurabileceğini düşünmemiz gerekiyor.

  

      Venüs’ün Retrosundan para piyasaları da etkileneceğinden ekonomik sorunların yüzeye çıkması nedeniyle işyerlerinde zorlanmalar olabilir. Ülkeler arası ilişkilerin, eğitimin ve hukuki konuların sıcak gündem oluşturacağı bir yaz geçireceğiz. Duyduğumuz her bilgi gerçeği yansıtmıyor olabilir. Devamlı sorgulayarak karar vermemiz bizler açısından daha faydalı olacaktır...

      Mars ve Neptün'ün balık burcunda olması sebebiyle de dünya genelinde yangınlar, doğa olayları ve sudan gelecek zararlar olabilir.  

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi