GÖZLEM YAPTIRACAK HAZİRAN

GÖZLEM YAPTIRACAK HAZİRAN

       2020’nin yarısına geldiğimizde bu ay bizleri nelerin beklediğini öğrenmeye hazır mıyız? Haziran, 2020 yılının hafızalarında kalan aylarından olmaya aday bir ay diyebiliriz. Haziran biraz karmaşık ama yansıma ve gözlem için eylemden daha fazla zaman ayırdığımız sürece çok şey öğrenmeye devam ediyoruz.

  Bu yıl gökyüzünde sürekli bir hareketlilik söz konusu. Bu ay ise bundan sonraki altı aylık, yılın diğer yarısının gündem konularını, hatta gelecek bir buçuk yılımızı etkileyecek olayların yaşanacağı bir ay.

   Hepiniz bu aya kadar çok yoruldunuz, bunaldınız, sıkıldınız. Kendi yaşam standartlarınıza göre evlerinizde otururken yılı yarıladınız. Geçmiş deneyimlerimizden ve hatalarımızdan öğrendiklerinizi özümsediniz. Kendi iç dünyalarınıza döndünüz ve belki de düşündünüz.

   Bu ay mevcut dört gezegenin retrolarının yanına, 5 Haziran’da Yay burcunda Ay tutulması, 21 Haziranda Yengeç burcunda Güneş tutulması var. Bunlara eşlik edecek olan Merkür retrosu ve Neptün retrolarını da yaşayacağız. Mars ve Neptün'ün zorlu açılarının olması sebebiyle mevcut koşullarımızdan hoşnut olmadığımızı hissettirebilir ancak bu huzursuzluk önemli değişiklikler yapmak için motive edecek güce de sahiptir

     21. Haziran'da Yeni Ay, Yengeç burcunda ve Güneş Tutulmasıyla da yeni başlangıç şansı getirecektir. Tutulmaların arka arakaya gelmesi bizlere ani farkındalıklar getirecek etkilere sahip. Yaşamımızdaki önemli değişikliklerin birçoğu tutulma döneminde ortaya çıkar. Bizim tekrar yapmamızı veya yeni başlangıçlar yapmamızı ister. Başka bir şeyin yeniden başlaması için bir şey biter. Yaşamlarımızda yeni bir bölüme ilerlemek için bir şeyden vazgeçmeye yönelebiliriz. Bu göksel konumlar, Haziran'da bir çoğumuzu kararlar almaya yönlerdirebilir. Bu aldığımız karalardan dolayı hayatımızla ilgili ilave kararlar alacağız ve bunların sonuçlarını ise Eylül sonu Ekim başı gibi hayatlarımızda hissedeceğiz. 

   Yay burcunda meydana gelecek ay tutulması Mayıs ayında burç değişikliği (İkizler-Yay) yapan ay düğümlerinin üstünde gerçekleşecek. Ay düğümleri ortalama 18 ayda bir burç değiştirir. Ay düğümlerinin bulunduğu burçlarda gerçekleşen tutulmalar bizim hayatlarımızdaki kadersel dediğimiz olayları tetikler aslında. Bu ay düğümlerinin geçişinin Mayıs ayında gerçekleşmesi ve yay burcunda gerçekleşen ilk tutulma olması sebebiyle bir buçuk yıllık yeni hayatlarımızın tohumlarının atılmasını tetikleyeceğinden önemli. Zaman her birimizi yepyeni hayatlara adım attırmaya çalışıyor.

 

   Oğlak burcunda bulunan bu güçlü dizilim ve tutulmaların etkisiyle, hedeflerimizi uygun şekilde yönlendirdiğimiz sürece bizim için güçlü bir dönem olabilir. Haziran ayında yakıp yıkmanın ne kadar kolay olduğunu ancak bazı şeyleri yapmanın ne kadar zor olduğunu anlayacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi