MERKÜR  RETROSU ROTALARI BELİRLEYECEK

MERKÜR  RETROSU ROTALARI BELİRLEYECEK 

     Merkür, Yengeç burcunda 18 Haziran 12 Temmuz aralığında retro hareketinde olacak. MERKÜR retro hareketindeyken aynı tarihlerde Venüs retrosu da bulunuyor.

   Bu Merkür retrosu gökyüzünde bulunan mevcut göksel konumlardan (Venüs-Satürn-Jüpiter-Plüton retro) dolayı diğer Merkür retrolarından biraz daha farklı kılma özelliklerine sahip nitelikte. Bu yıl tüm gezegenler deyim yerindeyse üstümüze üstümüze gelip, bizleri farklı konularda sınavlardan geçiyor. Yaşadıklarımız, ilerleyen altı aylık süreçte yaşayacaklarımızın bir nevi fragmanı şeklinde olabilir. Merkür’ün Sirius yıldızıyla kavuşumda olması bu retronun sertliğini biraz hafifletecek.

 

    Yengeç burcunda olduğundan ağırlıklı olarak gündem konularımız aile, ilişki ve yuvamızla ilgilidir. Yengeç ayrıca hisler, yaşam, güvenlik, annelik konularını da temsil eder. Tüm bu konularla ilgili olarak aklımızda deli sorular olabilir ve bunları çözümlemek için mantık süzgecinden geçirmek isteyeceğiz. Merkür’ün üst üste retrolarının su grubunda  (Akrep, Balık) ve şimdi Yengeç burcunda... Son 2,5 senedir tutulmaların hepsi Yengeç-Oğlak aksında gerçekleşti ve bu konularla ilgili neler oldu ve neler yaşadık...

    Yaktığınız gemilere tekrar nasıl bineceğinizi, rotalarınızı belirlemek adına araştırabiliriz. Şaşırtıcı haberlerle karşılaşabilirsiniz. Vereceğimiz kararların etkileri çok büyük ve yıkıcı olabilir. Bu alacağınız kararların sonuçları hayatınızla ilgili devrim niteliğinde olma özelliğine sahip bulunuyor.

      

    Merkür iletişimle ilgili olduğundan kendimizi ifade etme şeklimizde birbirimizi anlamakta zorluklar yaşayabiliriz. Aslında ben bunu demek istememiştim diyebiliriz.

    Kendimizin bile anlamakta zorlandığı bazı davranışlar ve sözler sarf edeceğiz. Kimse durup dururken ne söz ne de farklı davranış sergiler. Bunları yapmamızın nedenleri aslında alt beyin. Geçmişle ilgili olarak bu konuları bir türlü hafızalarımızdan atamamış olmamızdır. Ötelediğimiz ya da hatırlamak dahi istemediğimiz çözümlemediğimiz yaşadıklarımızın etkisi.

   

    Merkür retrosu çok önemli başlangıçların, girişimlerin ve ilk adımların aceleye getirilmemesi gereken bir zaman dilimi. Zira Merkür Yengeç retrosunda Ay tutulması ve Güneş tutulmasının etkileri bulunuyor. İki tutulmanın birbirini çok güçlü şekilde tetiklemesi sonucunda acele bir şekilde sırf karar almak için alınan kararların retroların geçmiş etkisi ile pişmanlık oluşturabileceğini göstermekte.18 Haziran-12 Temmuz tarihlerinde bu sürece özen göstermekte fayda bulunmaktadır.

   Farkındalığında olmadığımız duygularımızın varlığını hissedeceğiz. İç dünyamıza inip sorunlarımıza odaklanacağız. Merkür’ün retro olduğu bu dönmede Venüs’ün de retro olması ile geçmişe ait kafamızda bir şey bırakmayacağız. Sirius yıldızının da Merkür ile kavuşum yapması alacağımız kararların hayatımıza da olumlu bir şekilde etkilenmesine yardımcı olacaktır.

    Yengeç retrosunun sonunda ya her şeyi unutacaksın ya da her şey seni unutmuş olacak. 

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi