RETROLAR VE BEKLENTİLERİMİZ

RETROLAR VE BEKLENTİLERİMİZ

Mayıs ayında Satürn-Jüpiter ve Venüs toplam üç gezegen aynı tarihlerde retro hareketine başladı. Mevcutta Plüton da retrodaydı. Gökyüzünde mevcut dört tane retro bulunuyor ancak Eylülde birçoğunun bitmesiyle Ekim ayında biraz rahatlayacağız. Gezegenler retro halinde iken dünyaya çok yakın olduklarından enerjilerini daha fazla hissederiz.

Bu zaman dilimde ise birçoğumuz hayatlarımızı, yaşadığımız çevreleri, ilişkilerimizi sorgulayacağız, belki de bunları kimseyle paylaşmadan sessiz ve derinden yapacağız.

Satürn 10 Mayıs’ ta başladığı retrosunu 28 Eylül’de bitirecek. Jüpiter’in 14 Mayıs’ta başladığı retro hareketi 13 Eylül’de son bulacak. Venüs ise retro hareketine başladı, 26 Haziran’a kadar retroda.

Venüs retroları 8 yılda bir döngüyü tamamlarlar. Bu Venüs retrosunda aynı anda toplam üç gezegen retroda olunca bir nevi hayatımızda temizliğe gidebiliriz. Venüs retrosu tüm ilişkilerimizi -geçmiş zaman da dahil- kendimizi ifade etme şeklimizi, beklentilerimizi, neye ve kime vakit harcadığımızı düşünmeye sevk edecektir. Buradaki ana tema ortaklık, evlilik dâhil tüm ilişkilerdeki uzlaşma, beklentiler, onaylanma arzusu…

 Satürn retroda olduğunda düşünürken olayların tekrar tekrar üstünden geçerek değerlendirmemizi sağlayacaktır. Yaşadığımız olaylardan ders alarak korkularımızla yüzleşmemiz konusunda ısrarcı olacaktır. Jüpiter retrosu ise bu üzerinde durduğumuz sorularla ilgili olarak bizlere yanlış olanı bulma becerisini verecektir. Satürn üzerinde durduğu konularda kalıcı cevaplar bulabiliriz. Yaşama bakış açınız bile değişebilir. Plüton da düşündüğünüz konularda size güç verip yıkıp, yeniden başlatma enerjinizi sağlayacaktır.

Değişim acı verir. Büyümek ve olgunlaşmak da acı verir ancak hiçbir şey ait olmadığınız bir yede tıkanıp kalmak kadar acı vermez. Kısır döngünün içinde dönüp durursunuz. Unutmaya çalışırsınız. Unutmaya çalıştığınızı aslında bedeniniz rahatsızlıklarla size hatırlatır.Hayatınızda kopan her fırtına sizi dağıtmak için gelmez. Bazen yolunuzu temizlemek için gelir.Ruhunuz aslında çoğu zaman cevabı bilir. Adım atamayız korkarız çünkü bilinmezliktir asıl bizi korkutan. Korkunun size rehberlik etmesine izin vermediğiniz zaman daha rahat,  istikrarlı ve emin kararlar alabilirsiniz.

Nereye giderseniz gidin, kiminle konuşursanız konuşun, gittiğiniz her yere beyninizin içindekileri de götürdüğünüz için sonunda dönüp dolaşıp yine kendinize dönüyorsunuz. Korkularınız, endişeleriniz ve kaygılarınızla bir bir yüzleşin. Bu yüzleşmede aslında gerçek sizi bulabilirsiniz. Kişinin en zor yaptığı aslında kendisiyle yüzleşmesidir, bunun için kendi derin sessizliğinize inmeniz gerekir. Ne zaman ki bu derin sessizliğe inebilirseniz o zaman kendinizden daha emin ve daha rahat olursunuz..Kişi ne zaman kendinden emin olursa başkalarının onun için kurguladığı hayatı yaşamaya itiraz edebilir.Hayatın ona sunduğu maskelerini takıp sahte kimliklerin arasında sıkışıp kalmaz.Kendi öz kişiliğinizi bularak yalın bir şekilde istediğini yapabilecek gücü bulabilirsiniz.

Retroların sonunda hayatınızla ilgili iyi çözümleri bularak yepyeni bir hayata başlayabilirsiniz.

Dört gezegen retroda olunca (Jüpiter retrosu şu anki gökyüzü konumu için iyi bir yerleşimde) hayatımızla ilgili olan konularda -yani ilişkiler, para konuları gibi- yaşama bakış açımızı değiştirme etkisine sahiptir. Satürn ve Jüpiter’in retroları gelecek aylarda ise diğer gezegenlerin hareketlerine göre hayatımızı farklı şekilde etkiyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi