GÜNEŞ TUTULMASI İLE YENİDEN FİLİZLENMEK

       En uzun gündüzün yaşandığı 21 Haziran'da, sıfır derece Yengeç burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Aynı zamanda bu yaz ekinoksun başlamasını da bizlere göstermektedir.

      Bu güne denk geldiğinden bu vesile ile de Yengeç burçlarının yeni yaşlarını kutlar,       gönlündeki dileklerin olmasını temenni ederim.

      Gökyüzünde şu anda beş gezegen retro konumunda ve bizlere aynı mesajı vurguluyor. ''Hayatında neyi temizlemen gerekiyorsa bitir, nefes al” Bu demektir ki geçmiş günlerde belki de bu değişimin ayak seslerini duyduk ve bazı yaşadıklarımızla uyarı niteliğinde konularla karşılaştık. Tutulma Yengeç burcunda, Yengeç aynı zamanda “Güvenlik” hissidir. İç huzurunuza kavuştuktan sonra yeni döneminizi hayal edebilirsiniz.

     Tutulmalar hayatlarımızda önemli rol oynarlar, değişimi tetiklerler. Bu değişimler bizler için gereklidir, tutulmalar da değişim için bizi iten güç rolündedir. Bir dönemin kapanışını yapacak enerjiler sahip. Bunu unutmamak gerekir.

      Tutulma sıfır derece de, astrolojide  'ilk adım' demektir. Bu tutulma Yengeç Oğlak aksındaki son tutulma olması sebebi ile önemli bir tutulma, 18 aylık bir döngüyü yavaş yavaş kapatıyoruz. Tutulma anının haritasına baktığımızda Güneş retro olan Satürn ile açı yapıyor ve bu açı yıpratma açısıdır. Aynı anda ihtiyaç duyduğumuz iki şeye sahip olmak isteyeceğiz ancak birinden birini seçmek zorunda kalabiliriz. Bir seçim yapmak zorunda kalmak bizleri strese sokabilir. Vereceğimiz karar neticesinde yeni bir düzen kurabiliriz, bu da yepyeni bir oluşumu gündeme getireceğinden biraz sancılı olabilir.

      5 Hazirandaki Ay tutulması ile hayatımızda bitmesi gerekenleri bitirdiysek bu tutulmayla yepyeni tertemiz ve mükemmel sayfalar açmak için koşturmamız gerekmez.

   Bunu yapmamışsanız bu tutulma ile bambaşka heyecanlar hayatınıza geliyor. Gökyüzündeki bu döngü beklediğimizden daha farklı şekil verebilir bizlere... Kendimizi olduğumuzdan daha dağınık, daha koşuşturma halinde bulmamız mümkün olabilir.

        Kalbimizi dinginlemek konusunda zorlanacağız. Hem zihnimiz hem de duygularımız farklı bakış açıları kazanacak. Birçoğumuz kendimizi daha mutlu ve güvende hissetmek için yeni yaşam alanları belirleyeceğiz.Kendimizin dağınık olarak hissettiği, ilişkileri varsa bunları düzenlemek için adımlar atmak isteyeceğiz.Özgürlüğümüzün kısıtladığını düşündüğümüz mental duvarları kaldırmak ve korkunun zincirlerini kırmak isteyebiliriz.

     Tutulma anında etkin olacak Merkür Yengeç retrosu etkisi ile kalbimize söz geçiremeyip, içimizdeki şair ile tanışabiliriz. Ve tarih döndüğünde (12 Temmuz 2020’de Merkür retrosu biterken), işte o zaman gönül rahatlığı ile istediğimiz her türlü başlangıcı sakin ve güvenli bir şekilde yapmamız mümkün olacaktır.

    Bu tutulma,2016 yılından beri bizleri etkileyen retroların sıkıştırdığı hayatlarımızda hem iş hem özel ilişkilerimizde yeni başlangıçlar getirebilme enerjisine sahip.

           

            İçinizde yok olmuş olanlar, yaşayacaklarınızla yeniden filizlenebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Evrim SEDA Arşivi