Kurban Bayramı bu yıl hangi aya denk geliyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü oldu!

Kurban Bayramı bu yıl hangi aya denk geliyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü oldu!

2016 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Milyonları yakından ilgilendiren Kurban Bayramı tatili hakkında merak edilen detayları sizin için derledik. Turizmciler ve Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Kurban Bayramı tatili hakkında sevindiren açıklama geldi. İslam dünyasında büytük önem arz eden Kurban Bayramı bu yıl 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamada ise Kurban Bayramı Tatili'nin Ramazan Bayramı tatili gibi 9 gün olması muhtemel dedi.

İslam dinine göre kimler Kurban kesmekle yükümlüdür. Hangi hayvanlar kurbanlık edilebilir. Kurban Bayramı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...NABİ AVCI'NIN AÇIKLAMALARI;

Ağırlıklı olarak bayram tatilini uzaktaki memleketinde geçirecek olanlar ile bu bayramı ailesiyle tatil yaparak geçirecek olanların merak ettiği Kurban Bayramı ne zaman ve bayram tatili kaç gün olacak sorularına yanıt olarak Turizm Bakanı Nabi Avcı çeşitli açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Nabi Avcı, herkesin merak içerisinde beklediği soruya yüzleri güldürecek bir yanıt verdi. Televizyon programında Bakan Nabi Avcı, beklenildiği gibi Kurban Bayramı tatilinin Ramazan Bayramı tatilinde olduğu gibi 9 gün olması ihtimalinin bulunduğunu belirterek “Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak” diye konuştu.

Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelen açıklanın ardından konu ile ilgili konuşan Yaşar Üniversitesi’nin İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan bayram tatilinin 9 gün yapılmasının turizm talebini de arttıracağını belirtti. Prof. Dr. İge Pırnar, tıpkı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı’nda da turistik bölgelere yoğun bir ilgi olacağını ve bu durumun da turizm için olumlu katkılar doğuracağını kaydetti. Özellikle Rusya ve Avrupa’dan gelen turistlerin azaldığı dönemde iç piyasaya yönlenen turizmciler için Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin talep artışına büyük bir katkı sağladığını aktardı. Bununla birlikte Prof. Dr. İge Pırnar, Kurban Bayramı’nda gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatiline dair açıklamanın da bir ay öncesinden yapılmasının hem vatandaşların planlama yapmasına hem de turizmcilerin bu taleplere etkili karşılık vermesine büyük katkı sağlayacağı yönünde konuştu.

Özellikle Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin turizm bölgelerinde bulunan otellerin doluluk oranlarına yüzde 50 gibi bir artış sağlamasının ardından Kurban Bayramı için gerçekleşecek olan 9 günlük bayram tatilinin de turizm bölgelerine ve buradaki otellerin doluluk oranlarına benzer şekilde olumlu etki edeceği öngörülüyor.

Kurban Bayramı’nın arefe günü 11 Eylül 2016 Pazar günü olacak. Kurban Bayramı’nın birinci günü 12 Eylül 2016 Pazartesi, ikinci günü 13 Eylül 2016 Salı, üçüncü günü 14 Eylül 2016 Çarşamba ve dördüncü günü ise 14 Eylül 2016 Perşembe günü kutlanacak. Buna karşılık Cuma gününün de tatil olması ve iki hafta sonunun da katılması neticesinde bayram tatili tam olarak 9 gün olacak ve hem tatil yapmak isteyenlere hem de memleketine gitmek isteyenlere büyük bir avantaj sağlayacak.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 25 ile30 arasında artış olduğunu belirtti. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, düzenlediği basın toplantısıyla kurbanlık fiyatlarını açıkladı.

Karabulut, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla artış olduğunu vebu artışında kuraklık sebebiyle yem ve saman fiyatlarındaki artışlar ile kurbanlık temininde çekilen sıkıntılardan kaynaklandığını kaydetti. Karabulut, şunları söyledi:

''Birlik olarak canlı kurbanlık dananın kilogram fiyatını 18 lira olarak belirledik. Düve fiyatını da yine canlı kilogramını 17 lira,
ikinci sınıf olarak tabir ettiğimiz ineğin canlı kilogram fiyatını da 15 lira olarak tespit ettik ''dedi.