Kutsal topraklardaki saldırıyla ilgili flaş ayrıntı

Kutsal topraklardaki saldırıyla ilgili flaş ayrıntı

İslam dünyasında büyük bir şoka neden olan saldırıyla ilgili kan donduran detaylar geldi. Saldırganın akşam ezanı okunduktan sonra iftar açan Müslümanların arasına girip kendini patlatacağı, ancak Suud polisini kendisinden şüphelenmesi ve durdurmaya çalışması nedeniyle erken patlattığı belirtildi.


Mescid’i Nebevi’nin bitişiğindeki Cennetül Bakî Mezarlığı’nın karşısında bulunan otoparkta görülen terörist, şüpheli görünümü ve davranışları nedeniyle güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istendi. Yakalanacağını anlayan terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlattı.

İŞTE TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

Suudi arabistan İçişleri Bakanlığı, 4 askerin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen teröristin kimliğini açıkladı. Pakistanlı Abdullah Kalzar Han olduğu açıklanan saldırganın 12 yıl önce Suudi Arabistan’a geldiği ve eşiyle birlikte Cidde’de yaşadığı belirtildi.

MESCİD-İ NEBEVİ’DE İBADET DEVAM EDİYOR

Peygamberimizin kabrinin bulunduğu, sahabeyle birlikte inşa ettiği Mescid-i Nebevi’de (Haremüşşerif) tarihte ilk kez bir intihar saldırısı gerçekleştiriliyor. Ancak buna rağmen alınan kararla Harem’de ibadete devam edildi. Dünkü patlamanın ardından bugün yüz binlerce Müslümanın Mescidi doldurduğu görüldü.