Michelle Obama, Suudi Arabistan'ı kızdırdı

Michelle Obama, Suudi Arabistan'ı kızdırdı
Suudi Arabistan’a Kral Abdullah’ın ölümünün ardından taziye için iden ABD Başkanı Obama’ya eşlik eden Michelle Obama’ya Riyad’da tepkili bir karşılama vardı. 

Suudi devlet televizyonu da First Lady'yi görüntülerde blurlayarak yayına verdi.

Obama'yı Riyad’da havalimanında Suudi Kralı Selman, Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif’in yanı sıra birçok bakan, prens, askeri ve üst düzey yetkili tarafından resmi törenle karşılandı.

Ancak karşılama töreninde ufak bir kriz yaşandı. Michelle Obama’nın Suudi Arabistan ziyaretinde başını örtmemesi bazı Suudi Arabistanlıları kızdırdı. Tepki olarak da selamlaşma sırasında First Lady’yi görmezden gelircesine, elini sıkmadan geçip gittiler. Washington Post'ta yer alan habere göre Suudiler, Michelle Obama’nın 2010'daki Endonezya ziyaretinde başını örttüğünü hatırlatıp, aynı davranışı kendisinden beklediklerini belirttiler.Ayrıca Suudi televizyonu Obama'nın ziyaretiyle ilgili verdii haberlerde Michelle Obama'nın yüzünü blurlayarak yayına erdi. First Lady'nin bazı Suudiler tarafından elinin sıkılmamasının yanı sıra yüzünün ekrana verilmemesi de bir diğer tepki şekli oldu.