Nuh Köklü cinayeti için Erdoğan’a mektup!

Nuh Köklü cinayeti için Erdoğan’a mektup!
Kadıköy’de kartopu kavgası yüzünden çıkan kavgada öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması dün gerçekleştirildi. İlk duruşmaya katil zanlısının ifadeleri damgasını vurdu. Katil zanlısı Serkan Azizoğlu “Camıma bir değil daha fazla kartopu geldi…. Bıçağın üstüne düştü…” diye savunma yaptı. Duruşmaya ilişkin şok gelişme ise sonradan ortaya çıktı.

ABİSİ ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞ!

Şubat ayında öldürülen Nuh Köklü’nün katil zanlısı Serkan Azizoğlu’nun abisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdığı ortaya çıktı. Mektupta; öldürülen gazeteci için “Geziciydi, AKP karşıtıydı” gibi ifadeler dikkat çekti. BİMER’e yazılan mektubun nasıl dava dosyasına girdiği ise şimdilik merak konusu.

“GEZİCİYDİ, AKP KARŞITIYDI”

Nuh Köklü’nün tutuklu katil zanlısı Serkan Azizoğlu’nun ağabeyi Barış Azizoğlu’nun BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği “Selamün Aleyküm Sayın Cumhurbaşkanım” diye başladığı mektupta, Nuh Köklü’nün “AK Parti karşıtı” ve “Gezici” olduğunu söylüyor ve Erdoğan’a “Bizler sizi seven ve gönül veren kişileriz” deniliyor.

Skandal mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Selamün Aleyküm Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan. Bizler sizi seven ve gönül veren kişileriz haberiniz üzere Kadıköy Yeldeğirmeninde gazeteci Nuh Köklü’nün ölümü ile iligli sorunumuzu dile getirmek istiyoruz. Olayın gazete ve televizyonlardaki gibi seyretmediği bunun nedeninin vefat eden gazetecinin arkadaş çevresi dolayısıyla kamuoyuna böyle gösterilmiştir. Bunların gerçekle alakası yoktur. Olayın aslı bir grubun AKP’nin İç güvenlik paketinin protestodan gelirken kardeşim Serkan Azizoğlu’nun dükkanına kartopu atıp bunu defalarca tekrarlayıp Serkan Azizoğlu’nun sözlü uyarılarına aldırmayıp buna devam etmişlerdir. Sözlü hakaretler olmuştur. Serkan Azizoğlu ben deliyim demesi aslında bir uyarıdır fakat buna aldırış etmemişlerdir. Bunun üzerine Serkan Azizoğlu dükkana girip bir sopa almış ve üzerlerine korkutmak amaçlı sallamıştır fakat grup kalabalık olduğu için Serkan Azizoğlu’nun elinden sopayı alıp Serkan Azizoğlu’nu kötü şekilde darp etmişlerdir. Bunu savunma ve korkutup onları göndermek amaçlı boşa sallamıştır ve görüntülerde görüldüğü üzere Nuh Köklü Serkan Azizoğlu’na arkasından ağır ve tekme atıp Serkan Azizoğlu’nu linç etmişlerdir. Bu esnada Serkan Azizoğlu kendinde olmayıp aralarında sıyrılırken kendini koruma amamçlı şuursuz bir şekilde bıçağı sallamıştır. Bu esnada bıçak Nuh Köklü’ye gelmiştir. Olay tamamen kaza olup nefsi müdafadır. Olaydan AKP milletvkeilimiz Metin Külünk haberdardır. Vefat eden kişinin AKP’ye karşı ve Gezi olaylarının öncülerindedndir. Sonuçta olayda bir ölüm olup fakat bunun istemsizce tamamen bir kaza olduğunu tekrar dile getirmek istiyoruz. Bizler de bu durumdan üzgünüz. Serkan Azizoğlu epilepsi hastası olup yeşil reçeteli ilaç kullanmakta bu durumdan askerliği yarım kalmış çürük raporu almıştır. Ben Serkan Azizoğlu’nun abisi barış Azizoğlu olup Halveti Uşaki Kasımpaşa’daki Seyin Hasan Hüsametten Uşaki Hazretlerine bağlıyım. Şeyhim Eyüp Fatip Şaban Nurullah Hazretleridir. Sizlere duacıyız bu olayda yanımızda olmanızı temenni ederiz. Rabbime emanet olun Allah yardımcınız olsun. Selamün aleyküm.”

MEKTUP NASIL DOSYAYA GİRDİ?

Nuh Köklü’nün avukatı Mehmet Ümit Erdem söz konusu mektubun BİMER’e gönderildiğini buradan da Adalet Bakanlığı’na bir şekilde servis edildiğini düşündüklerini söyledi. Erdem mektuba ilişkin, ilgili kamu görevlilerine yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Nuh Köklü cinayetine ilişkin duruşma ise 21 Ekim tarihine ertelendi.