Osmangazi Köprüsü'nde 2000 bisikletlinin mücadelesi için geri sayım başladı!

Osmangazi Köprüsü'nde 2000 bisikletlinin mücadelesi için geri sayım başladı!

Osmangazi Köprüsü’nden geçmeye hazırlanan ilk bisiklet yarışı 131 km ve 58 km uzunlukta iki farklı parkurda yapılacak. Uzun parkur Bursa Kent Meydanı’ndan, kısa parkur ise Altınova’dan başlayarak, İstanbul Maltepe’de sona erecek. Katılımcı limitinin 2000 bisikletli ile sınırlı olduğu etkinlik Türkiye genelinde bisikletlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve bir hafta içerisinde rekor katılımcı sayısına ulaşıldı.



Dünyada binlerce sporcunun katıldığı ve oldukça popüler olan uzun mesafe yarışları anlamına gelen “Gran Fondo" yol bisikleti yarışları farklı yaş ve performans düzeyinde amatör bisikletçilere uluslararası standartlarda profesyonel bir mücadele fırsatı sunuyor. “Gran Fondo Marmara” organizasyonu ismini Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun temelinin atıldığı tarihi “Marmara Turu”ndan alıyor. 1970’li yıllara damgasını vuran, körfez il ve ilçelerinden İstanbul’a günlerce süren mücadelenin Dünyanın 4. büyük köprüsü olan “Osmangazi Köprüsü” ile bir günde geçilebilir olmasına dikkat çekilen etkinlik Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde güçlü sponsorlar ve yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçiriliyor.

Körfezin iki yakasını bağlayan, İstanbul’a kara yolu ile ulaşım mesafesini kısaltarak karbon salınımının azalmasına katkı sunan Osmangazi Köprüsü’nden geçmeye hazırlanan 2000 yarışmacı bisikletçinin heyecanına ortak olmak isteyen izleyicileri ise yarış alanlarında halka açık etkinlikler bekliyor. Festival

havasında bir Pazar günü geçirmek isteyen bisiklet severler 16 Ekim’de sporcuları karşılamak üzere Maltepe’de buluşuyor. 

GRAN FONDO MARMARA ETKİNLİK PROGRAMI

15 Ekim 2016 – Cumartesi

18:00 - 19:00 Teknik Toplantı

Bursa Kent Meydanı

20:00 Basın Resepsiyonu

Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi

16 Ekim 2016 – Pazar

08:00 Bursa Şehir Turu (Halka Açık)

Başlangıç: Tophane Hisarı, Tur Sonu: Kent Meydanı AVM

09:00 Uzun Parkur Başlangıç (Kayıtlı sporcular)

Parkur: Bursa Kent Meydanı - İstanbul Maltepe (131 km)

11:00 Kısa Parkur Başlangıç (Kayıtlı sporcular)

Parkur: Altınova - İstanbul Maltepe (58 km)

12:00 - 17:00 Maltepe Finiş Alanı Etkinlikleri

16:00 Ödül Töreni