Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Otomobil fiyatına tespih

Erxurum'da Oltu Taşı işlemeli tespihin fiyatı dudak uçuklattı.

Yayınlanma:

Erzurum’da Oltu Taşı ürünlerinin satıldığı ve işlendiği tarihi Rüstem Paşa Çarşısı’nda bulunan ve işçiliği 20 gün süren gümüş işlemeli tespih “18 bin” TL’den alıcısını bekliyor.

Erzurum’da 446 yıldan beri ayakta dimdik duran Rüstem Paşa hanı, Oltu taşı olarak tanınan siyah kehribardan yapılan ürünlerin pazarlandığı turistik bir mekan olan Taşhan’da bulunan gümüş işlemeli ve karpuz dilimli tespih otomobil fiyatına satışa sunuldu.

OTOMOBİL FİYATINA TESPİH

İLGİLİ HABER Ticaret Bakanlığı Şah Per Oyuncak’a İthalat Yasağı Getirdi
Erxurum'da Oltu Taşı işlemeli tespihin fiyatı dudak uçuklattı.

Erzurum’da 30 yıldır Oltu taşı esnaflığı yapan Özkan Koçak, hakiki Oltu taşı ve gümüş işlemeli özel işçilik ürünü olan tespihi 18 bin TL’den satışa sunduğu söyledi. Koçak, “ Bu tespihimiz orijinal Oltu taşıdır. Gümüş işlemeli karpuz dilim dediğimiz en ağır işçilikle yapılır. Tespihin başlarında kabara dediğimiz gümüşten yapılan aksesuarlar bulunmaktadır. Yani şuanda Oltu taşından yapılan ve en ağır işçiliğe sahip olan tespih budur. Bu tespihimizin değeri de 18 bin TL’dir.” dedi.

İŞÇİLİĞİ 20 GÜN SÜRÜYOR

Gümüş işlemeli ve karpuz dilimli özel olarak yapılan Oltu taşı tespihinin genel olarak koleksiyon yapan kişiler tarafından tercih edildiğini belirten Koçak, tespihe ilginin yoğun olduğunu söyledi. Esnaf Özkan Koçak, ”Bu tespihimizi genelde sipariş üzerine yapıyoruz. Tespih özellikle yurt dışındaki insanlar tarafından ilgi görüyor. Oltu taşı üzerine özenle yapılmış bir gümüş işleme vardır. Bu tespih komple elde yapılan bir işçilik sayesinde ortaya çıkıyor. Yani iyi bir Oltu taşı ustası bu tespihi yapmak için 20 gün uğraşıyor.” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler