Paris Yeni Yıla Sıkı Güvenlik Önlemleriyle Girdi

Paris Yeni Yıla Sıkı Güvenlik Önlemleriyle Girdi

Yeni yıla sıkı güvenlik önlemleri ile giren Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ünlü Champs-Elysees Caddesi üzerindeki bazı mağazalar, vitrinlerini kalın suntalarla kapattı.
Fransa’nın başkenti Paris’te toplanan kalabalık 2015 yılını yoğun güvenlik önlemleri altında karşıladı. Paris’te daha önceki yıllarda yaşanan saldırı ve yağmalama olaylarına karşı tedbir alınırken, kentin tarihi anıtı olan Zafer Takı üzerinde ışık gösterisi düzenlendi. Champs-Elysees Caddesini kontrol altına alan Fransız polisi, şüphe uyandıran kişilerin üzerini aradı, caddeye belirli saatler içerisinde araç girmesine ise izin verilmedi. Kutlamaların yapıldığı Champs-Elysees Caddesi ve Eyfel Kulesi çevresindeki yollar araçlara kapatıldığı gibi yayalara da kapatıldı.
Öte yandan, Champs-Elysees Caddesi’nin ışıklandırılarak hazırlanan kutlamalara katılan 250 bin kişinin 2 kilometre yürüyerek meydana ulaşabildiği öğrenildi. Kutlama alanlarında yaklaşık 9 bin polis ve jandarmanın görev yaptığı ve itfaiye ekibinin de muhtemel bir olaya karşı hazır tutulduğu bildirildi.
Paris ve banliyölerinde yaşayan Türk vatandaşlarının ise Champs-Elysees ve Eyfel Kulesi yerine, Türk restoranları ile düğün salonlarında düzenlenen eğlenceyi tercih ettikleri kaydedildi. Paris’te yaşayan birçok Türk yeni yılı Türkiye’den gelen Arzu Şahin, Yağız Kaya, Çoban Ali, Telli Kılıç ve Murat Kılıç’ın konseriyle karşıladı.