Rus akademisyen isyan etti...

Rus akademisyen isyan etti...

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını uyarıların ardından vurmasıyla birlikte başlayan süreçte Rusya'daki Türklere yönelik tavırlar büyük tepki çekiyor.

Komsomolskaya Pravda gazetesindeki köşesinde konuyu kaleme alan rektör, “Bazı bürokratlar tuhaf şeyler yapıyor" dedi. Fuara gelen 39 kişinin gözaltına alındığı, artistik patinajcıların sınırdışı edildiğini belirten rektör, Türk öğrenci, turist ve gazetecilerin sorunlar yaşadığını aktardı, "Uçağın düşürülmesini onlar mı istedi" diye yazdı. Yazıdan bazı bölümler şöyle:

BİR TÜRK PİLOTUN AİLESİNE HASILATINI GÖNDERMEK İSTEDİ...

“Rusya'da Batı’da olduğu gibi histeri ve fobi yok. Ancak, akılsızlar ve eğitimsiz vatandaşlar oldukça aktif. Bakın, kafe sahibi Türk, günlük hasılatını, Türkiye yönetiminin kabahati nedeniyle hayatını kaybeden Rusyalı pilotun ailesine göndermeye karar verdi. Hemen sosyal paylaşım sitelerinde yurttaşlarımız, bu kişiye teşekkür etmek yerine iğrenç şeyler yazdılar. Bazı Rusya vatandaşları nedense en temel insani tepkileri gösteremediler.

Saratov’da bir üniversitede uyuşturucu kullanan dört Türk buldular. Hemen 27 Türk öğrenciyi daha sağlık kontrolüne gönderdiler. Sonra medyada büyük vatanseverliklerini sergilediler. Görünen o ki, bunun öncesinde orada isteyenler sorunsuzca uyuşturucu kullanabiliyordu.

Milletvekillerimiz, Türk öğrencilerinin okullardan atılmasını, Türk dizilerinin yasaklanmasını, Rusya’da yıllardır çalışan, vergilerini ödeyen, Rusya vatandaşları için istihdam yaratan, gerek duyduğumuz yapıları inşa eden şirketlerin kapatılmasını istiyorlar.

Moskova’da Türk bilim merkezi hemen kapatıldı. Bizi gazeteciler arayıp, Türk öğrencileri okuldan atıp atmadığımızı soruyorlar."