Sahte doktor Acil Servis'e dadandı

Sahte doktor Acil Servis'e dadandı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Devlet Hastanesi’ne doktor kıyafeti ile gelip, Acil Servis’te görevlendirildiğini belirten sahte doktor Ceyhun Sönmez, Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen’in dikkati sayesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Bugün sabah doktor kıyafetiyle Yüksekova İlçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gelen Ceyhun Sönmez, İstanbul 112 Acil Servis’ten tayin edilerek geldiğini söyledi. Bunun üzerine Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen, atama yazısını isteyerek inceledi. Ancak yazıda birçok hatanın yanında, bakanlık ve valilik oluru olmadığını gören Başhekim Yardımcısı Şen, odasına giderek Ceyhun Sönmez hakkında internet üzerinde araştırma yaptı.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ


Yaptığı inceleme sonrası Ceyhun Sönmez’in doktor olmadığını belirleyen Başhekim Yardımcısı Şen, polise haber verdi. Polisin sahte doktoru gözaltına almasının ardından açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Şen, "Şahıs bu sabah üzerinde 112 Acil kıyafetleriyle geldi. İstanbul 112’de çalıştığını, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirmesi ile göreve atandığını söyledi. Bende bunun üzerine resmi yazıyı istedim. Resmi yazısına baktığımda çok uygunsuzluk gördüm. Normal bir resmi yazıya uymayan birçok hatalar vardı. Yazıda herhangi bir bakanlık oluru ya da valilik oluru gözükmüyordu. Bunun üzerine biz şüphelenip ismini internetten tarattığımızda daha önce 2008’de de Erzincan’da sahte doktorluk yapmak istemiş. Yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. Çok şükür hiçbir hastaya bakamadan kendisini fark ederek hastane polisimize teslim ettik" dedi. Polis tarafından gözaltına alınan sahte doktor Ceyhun Sönmez, polisteki ifadesinin ardından savcılığa sevkedildi.