Sarayda süt reklamı krizi!

Sarayda süt reklamı krizi!

Torunu Prens Harry'nin, Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerini sonlandırmasıyla derin krizi yönetmek zorunda kalan Kraliçe Elizabeth'i üzecek yeni bir haber de en büyük torunu Peter Phillips'ten geldi. Prenses Anne'in oğlu Phillips, Çin'de bir süt reklamında rol aldı.

Basının 'Megxit' olarak adlandırdığı kraliyet ayrılığı krizinin ardından Peter Phillips'in para kazanmak için kraliyet statüsünü kullandığı bir reklamda görülmesinin yeni bir kriz yaratabileceği tahmin ediliyor.

42 yaşındaki Peter Phillips, reklamda, Kraliçe'nin Wiltshire'daki Longleat Konutu'nun önünde elinde sütüyle görülüyor.

Daily Mail'in haberine göre, Peter Phillips ve kız kardeşi Zara, bugüne dek kraliyet statülerini hiç kullanmadılar ve para kazanmak için yapacakları işleri ince eleyip sık dokudular.

Çin televizyonunda gösterilen süt reklamında, Kraliçe'nin konutunun bir kopyası kullanılarak, Peter, "İngiliz Kraliyet Ailesi Üyesi" olarak takdim ediliyor.

2008 yılında Peter ve Kanadalı eşi Autumn Kelly, düğün fotoğraflarının haklarını Hello dergisine satmış, geçen yıl da Çinli girişimci Dr. Johnny Hon ile görüşmeler yapmıştı.

Süt reklamı, Prens Harry'nin Kanada'da bulunan eşi Meghan Markle ve sekiz aylık oğlu Archie'nin yanına gidip yeni hayatına başlamasıyla aynı döneme denk geldi.

Kraliyetten ayrılma kararı alan Prens Harry eşi Meghan Markle'ın unvanlarını da bırakacaklarının açıklanmasının ardından Prens Harry ilk kez önceki gün konuşmuş, Megxit süreci hakkında, "Bu konuda başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki sizleri terk etmiyoruz. Kraliçe'ye kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Evlenmelerinden sonra yaşanan sürecin hem kendisi hem de eşi Megham Markle için zorlu geçtiğini ifade eden Harry, "Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden ötürü işlerin bu noktaya gelmesi benim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için Kraliyet Ailesi görevlerini bırakma kararını kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi" sözlerini dile getirmişti.