Suriye'de hava saldırıları devam ediyor

Suriye'de hava saldırıları devam ediyor
Suriye savaş uçakları, Halep’in kuzeyi ile Şam’ın doğusunda bulunan Guta’yı iki gündür varil bombaları ile vuruyor. Bugünkü saldırılarda dördü çocuk 11 kişi katledildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejime bağlı savaş uçaklarının ilk olarak Halep’in kuzeyinde bulunan Karlak, Hananu ve Tarik Kastello bölgelerine 10’dan fazla varil bombalı saldırı düzenlediğini duyurdu.

Gözlemevi, saldırılarda aynı aileden altı kişinin katledildiğini, bunlardan üçünün çocuk olduğunu ifade etti.

Başkent Şam’ın doğusunda bulunan Guta bölgesi de bugün rejime bağlı savaş uçakları ile vurulan bölgeler arasında. Guta bölgesinde bulunan direnişçilerin kontrolündeki Duma kasabasına atılan varil bombalarından biri yerleşim birimine düştü.

Bölgede bulunan Al Jazeera muhabiri, Duma’da enkaz altından biri çocuk beş kişinin cesedine ulaşıldığını söyledi.

Saldırıda çok sayıda yaralı olduğunu söyleyen muhabir, yaralıların zor şartlarda tedavi edilmeye çalışıldığını vurguladı.

MUHALİFLER ATAĞA GEÇMİŞTİ

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler önceki gün başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolünde olan askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırmaya başlamıştı. Başkent Şam'ın muhtelif bölgelerine yüzlerce katyuşa füzesi atıldı.

Ceyşül İslam (İslam Ordusu) örgütü Komutanı Zahran Alluş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların başkent Esad güçlerinden temizleninceye kadar devam edeceğini söylemişti.