Teknisyen intihar etti!

Teknisyen intihar etti!
Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde radyoloji teknisyeni olarak çalışan Gülay Ertop (45) bir otel odasında ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Ertop'un iki gün önce yerleştiği otelde uzun süre odasından çıkmaması üzerine şüphelenen görevliler durumu polise bildirdi. Odaya giren polis ekipleri, Ertop'un cesedi ile karşılaştı.

Ertop'un yanında bir mektup ve ilaç kutuları bulunduğu bildirildi. Ertop'un cenazesi otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.

İhmal iddiasıyla suç duyurusu

Ertop hakkında, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak görev yapan ve 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan Recep Özakbulak'ın (61) MR çekimine alındığı sırada çıkarılması unutulan belindeki korseden fırlayan metal parçasının başına çarpması sonucu ağır yaralanmasına ve ardından ölümüne neden olan olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, olayla ilgili üniversite olarak idari soruşturma başlattıklarını, maktul Ertop'un uyarı cezası aldığını anlattı.

Hayatını kaybeden Özakbulak'ın ailesinin de Ertop hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Alan, "Yargılama süreci devam ediyordu. Özbulak'ın ailesi, maktul Ertop'un, 'ihmalle ölüme neden olmak' suçundan hem hapis cezası hem de manevi tazminatla cezalandırılmasını istiyordu" dedi.