THY'den IŞİD açıklaması!

THY'den IŞİD açıklaması!

Suriye ve Irak'taki IŞİD militanlarının Yemen'deki İran destekli Şii milislere karşı savaşmaları için THY tarafından bu ülkeye taşınacağının öne sürüldüğü haberlere çifte yalanlama geldi.

"YOLCULAR GÜVENLİK KONTROLÜNDEN GEÇEREK UÇAĞA BİNİYOR"

Haftada altı kez yapılan İstanbul-Sana-Aden-İstanbul üç ayaklı seferlerin sayısını 30 Mart'ta yediye çıkaracak olan THY'den hurriyet.com.tr'ye yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Uluslararası alanda güçlü havayolu şirketleriyle rekabet eden ve her geçen gün başarılarına yenilerini ekleyen Türk Hava Yolları transit ve Türkiye’den giden yolcuların beklentilerine yanıt verecek şekilde uçuş ağını genişletmektedir. Bugün dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi haline gelmiştir.

Tüm dünyada havacılık sektörü küçülürken ya da yüzde 1-2 oranında büyürken Türk Hava Yolları ortalama her yıl yüzde 15 oranında büyümektedir.

Türk Hava Yolları ile seyahat eden yolcularımız güvenlik kurallarına uygun şekilde uluslararası havalimanı prosedürlerinden (x ray cihazları) geçerek polis tarafından yapılan kontrollerin ardından vize ve pasaport kontrol noktalarından geçerek uçağa binmektedirler.

Bu açıdan bakıldığında Türk Hava Yolları’nın sözü edilen konu hakkında doğrudan bir ilgisinin bulunmayacağı açıktır."

"ABARTARAK SUİSTİMAL EDİYORLAR"

Yemen basınındaki iddialar, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Çorman tarafından da yalanlandı.
Çorman, yaptığı açıklamada, "THY'nin kararı haftada altı gün olan İstanbul-Sana-Aden üç ayaklı seferlerini yedi güne çıkarmaktan ibarettir. Bu kararı abartarak suistimal eden çevreler var. Bu haberler, kaynağı belirsiz propaganda medyasından çıkıyor" ifadesini kullandı.