Ticaret hacmi küçüldü

Ticaret hacmi küçüldü
Rusya ile Kazakistan arasındaki ticaret hacminin 2014 yılında kur farkı ve dalgalanmalardan dolayı yüzde 20 oranında küçüldüğü belirtildi

Rusya ve Kazakistan arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl yüzde 20 azaldı. İlgili açıklama Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yu Astana'da ağırlayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den geldi.

Rus “RİA Novostı” haber ajansına göre, Nazarbayev, "Biz ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkileri de görüştük. Örneğin, Rusya ve Kazakistan arasındaki ticaret hacmi, yüzde 20 azaldı. Bu özellikle ihracat fiyatlarındaki düşüş ve ülkelerimizdeki kur dalgalanmalarının bir sonucudur" dedi.
Nazarbayev, "Biz bu riskleri bekliyorduk. Bu sorunları çözebilmek için ortak çalışmaları ortaya koymalıyız. Sayın Putin ile ticari, ekonomik ve yatırım işbirliğinin geliştirilmesi konusunda hemfikiriz" dedi.

Kazak lider Astana'daki toplantıya katılan iki liderin de kendi hükümetlerine gündemdeki konular ve sorunlarla ilgili bir dizi talimatlar vereceklerini de sözlerine ekledi. Nazarbayev, "Ticaret hacminin yeniden yükselişe geçmesi için gerekenler yapılacaktır" dedi.