Torku'nun CEO'sundan flaş karar

Torku'nun CEO'sundan flaş karar

Milletvekilliği aday adaylığı için bürokrasiden sonra iş dünyasından da istifalar gelmeye başladı. Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı ve Torku'nun CEO’su Mehmet Koca AK Parti'den aday olmaya hazırlanıyor. İş dünyasındaki başarıları ile dikkat çeken Koca, 2011 yılında son 5 yılın verilerine göre “En Başarılı CEO’ları” listesinde 5. sırada yer almıştı.

Milletvekilliği adaylığı yarışında çıta yükseliyor. İstifa eden bürokratların ardından iş dünyasından da üst düzey yönetciler adaylık yarışa katılmaya başladı. Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı ve Torku'nun CEO’su Mehmet Koca da Meclis yolunda ilk adımını atıyor. İş dünyasın yakından tanıdığı Mehmet Koca; 1965 Afyonkarahisar doğumlu.

Dünya markası Torku'nun CEO'su

Bolvadin İmam Hatip Lisesi mezunu olan Koca, İTÜ Endüstri Mühendisliğini 1986 yılında başarıyla bitirdi. İş hayatında başarı ivmesi hep yukarıyı gösteren Koca, 2005-2012 yılları arasında Genel Müdürlüğünü yaptığ Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’ye Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi unvanını kazandırdı. Koca, CAPİTAL dergisinin 2011 yılında yayınladığı son 5 yıldaki verilere göre hazırlanan “En Başarılı CEO’ları” listesinde 5. sırada yer aldı. BUSINESS dergisinin “Krizin En Başarılı 100 Yöneticisi” sıralamasında 36. sırada yer alan Koca, son dönemde ise dünya markası Torku'nun CEO'su olarak ön plana çıktı. Koca, tarım alanındaki yetkinliğiyle de biliniyor.